Himokokkaajan ei-niin-salaiset tunnustukset

Fajitadippi maissilastuilla

imageOlin aikeissa tehdä viikon toista keittoa Vera Jordanovan Don’t Miss a Bitesta lankalauantaina, kun päätin ettei minun teekään mieli keittoa. Keittokamat oli kuitenkin ostettu ja tomaatit uunissa paahtumassa, ja jotain ruokaa piti saada pöytäänkin. Itse olin lähdössä tätini perheen luo syömään illalla, mutta mulle iskee edelleen sellainen nälkäkiukku, etten voi kuvitellakaan pärjääväni aamiaisella iltaan asti. Niinpä tein pika-arvion kaappien sisällöstä ja järjestelin safkan uusiksi. Kana-mustapapukeitosta tuli heittämällä tomaattinen kana-mustapapumuhennos avokadolla ja tortillasipseillä, eli fajitadippi.
Uunipaahdettuja tomaatteja, meksikolaisittain maustettua kanaa, maanläheisiä papuja, kermaista avokadoa sekä pirtsakkaa limeä ja korianteria. Niin ja cheddaria ja maissilastuja. Poikaystävä kehtasi epäillä konseptia – mikä saattoi ehkä johtua siitä, että kommunikoin ruuan tortillakeittona – mutta tykkäsi kyllä lopputuloksesta jopa siinä määrin että oli possuillut lopun dipin ja sipsit sinä aikana kun nautin lampaanviulua ja parsaa Espoossa.

500g tomaattejaIMG_20160326_233330
450g kanan sisäfileitä
2 salottisipulia
4 valkosipulinkynttä
2 tl chilijauhetta
1 tl paprikajauhetta
1,5 tl juustokuminaa
3 rkl oliiviöljyä
4 dl kanalientä
170 g mustapapuja

1/2 dl juustoraastetta (cheddar!)
1 avokado, kuutioitu
1 lime
korianteria
maissilastuja

Huuhtele tomaatit ja puolita ne. Poista kanta. Aseta ne leikkauspinta alaspäin uunivuokaan ja paahda grillivastuksen alla 250 asteessa noin vartti. Nyppää kuoret irti, heitä tomaatit kulhoon ja saksi rouheaksi murskaksi. Laita sivuun.
Sekoita kulhossa 1 tl chilijauhetta, 1 tl paprikajauhetta, 1/2 tl juustokuminaa, 1 tl suolaa sekä 1 rkl oliiviöljyä marinadiksi, kääntele kanan sisäfileet kauttaaltaan marinadissa.  Ruskista paistinpannussa kummaltakin puolelta, siirrä uunivuokaan ja paista keskilämmöllä 200 asteessa noin 25 min kunnes kypsiä. Revi kahdella haarukalla suikaleiksi.IMG_20160326_233534

Lisää 2 rkl oliiviöljyä pannulle, jolla paistoit kanat. Lisää hienonnettu sipuli ja valkosipuli pannulle, kuullota 2-3 min. Lisää sitten tomaattimurska, loppu chilijauhe ja juustokumina, ja paista vielä muutama minuutti. Lisää puolikkaan limen mehu ja kanaliemi (fondi + 4 dl kiehuvaa vettä), anna hautua noin 30 min.

Lisää tomaattimuhennokseen valutetut ja huuhdotut pavut sekä revitty kana.
Hauduttele vielä reilu 5 min. Ota paistinpannu pois levyltä, ripottele päälle juustoraaste, avokadokuutiot sekä silputtu korianteri, purista päälle puolen limen mehu.

Tarjoa lämpimänä maissilastujen ja kylmän oluen kanssa.IMG_20160326_233735Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.