Himokokkaajan ei-niin-salaiset tunnustukset

Kinder-kakku

kinder3Pääsiäisen lähestyessä ainakin Instagrammissa on tupsahdellut jos jonkinmoisia Kinder-kakkuja kuin sieniä sateella tai – näin pääsiäisaikaan sopivampi ilmaisu – narsisseja keväällä, joten pitihän sitä lähteä kokeilemaan. Jos joku on onnistunut kakuilta välttymään, niin kyseessä on siis usein valko- ja maitosuklaata yhdistävä kakku, joka on koristeltu melko yltäkylläisesti pääsiäismunilla ja muilla Kinder-herkuilla.

Poikaystävä täytti vuosia – krhm – joulukuussa, ja koska merkkipäivä jäi silloin meikäläisen Lontoon-matkan takia juhlimatta, niin otimme sen takaisin viime viikonloppuna. Kävimme lauantaina Hertsikan kehutussa Treffipubissa syömässä ja minä sitten reippaana tyttönä kehittelin oman Kinder-kakun.

Inspiraatio lähti Baking of Marian Instagrammista ja omaan reseptiin otin viitteitä niin Marian reseptistä kuin omasta Mojito-juustokakun reseptistäni. Omana tavoitteenani oli tehdä ei-niin-makea ja hiukan keveämpi kakku, joten korvasin osan kermasta ja tuorejuustosta rahkalla. Eihän se kuitenkaan ihan niin mennyt, vaan teoksesta tuli kyllä suht äklönmakea. Herkullinen, mutta ainakin itse jouduin ottamaan ihan epäluonteenomaisen ohuita siivuja kerrallaan ettei ällötys iskenyt.

Pohja
250 g Domino-keksejä
75 g voita

Maitosuklaatäyte
75 g tuorejuustoa
3/4 dl kuohukermaa
100 g maitorahkaa
125 g maitosuklaata
1/4 dl sokeria
1 liivatelehti

Valkosuklaatäyte
225 g tuorejuustoa
2 3/4 dl kuohukermaa
250 g maitorahkaa
200 g wvalkosuklaata
1/2 dl sokeria
vanilijajauhetta
3 liivatelehteä

Maitosuklaa ganache
150 g maitosuklaata
1 dl kuohukermaa

Tee ensin pohja. Murskaa Dominot esim sulkemalla ne muovipussiin ja läiskimällä kaulimella. Tämä herätti uneliaan apukokin keittiöön seuraamaan tapahtumia. Sulata voi ja sekoita keksimurujen joukkoon, taputtele seos kevyesti leivinpaperilla päällystetyn irtopohjavuuan (meidän taitaa olla 23 cm halkaisija) pohjalle. Älä painele tiiviiksi kuten digestivekeksien kanssa, koska dominotäyte jähmettyy jäähtyessään ja liian tiiviiksi painellusta keksipohjasta tulee kivikova ja mahdoton leikata. Nosta pohja jääkaappiin täytteiden valmistuksen ajaksi.

kinder1

Sekoita kulhossa molempien täytteiden kermat (yhteensä 3 dl) löysäksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon sokeri (yht 3/4 dl) sekä vanilijajauhe. Nosta sivuun.

Sekoita toisessa kulhossa keskenään molempien täytteiden rahka (350 g) ja tuorejuusto (300g). Lisää noin 1 dl kermavaahtoa ja sekoita sähkövatkaimella kunnes seos on tasaista.

Sulata suklaat lasikulhossa vesihauteessa joko vuorotellen tai valkoinen suklaa ensin (tällöin voit käyttää samaa kulhoa).

kinder2

Ota noin 1/4 tuorejuustoseoksesta erilliseen kulhoon. Sekoita sulatettu valkosuklaa isompaan määrään tuorejuustoseosta ja maitosuklaa pienempään. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä kunnes ne pehmenevät, purista ylimääräinen vesi pois. Sulata 1 liivatelehti 1 ruokalusikalliseen kuumaa vettä ja sekoita se maitosuklaaseokseen. Sulata sitten loput 3 liivatelehteä 2 ruokalusikalliseen kuumaa vettä ja sekoita se valkosuklaaseokseen. Jaa sitten kermavaahto samassa suhteessa (1/4 maitosuklaalle, 3/4 valkosuklaalle) ja sekoita täytteet tasaisiksi.

Levitä maitiosuklaatäyte keksipohjan päälle ja tasoita pinta. Kaada sitten valkosuklaatäyte varovasti maitosuklaatäytteen päälle ja tasoita pinta kevyesti. Laita jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi tai yön yli.

Kun kakku on hyytynyt, tee kuorrute. Sulata suklaa ja kerma vesihauteessa ja sekoita tasaiseksi. Varo vatkaamasta liikaa ehkäistäksesi ilmakuplien syntyä. Itselläni on sen verran aikaa suklaakuorrutteen teosta, että mun versiosta tuli turhankin ilmavaa. Koristele överisti kaikenlaisilla suklaaherkuilla, esim Kinder-munan puolikkailla, suklaapatukoilla ja pienillä pääsiäismunillaJätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.