Himokokkaajan ei-niin-salaiset tunnustukset

Maailman överein vappusalaatti

imageVappu on mulle perinteisesti yhtä isoa piknikkiä. Opiskeluaikoina juhlittiin kahdeksan päivän vappua, joka saattoi oikeasti venyä 12 päivään ja moneen piknikkiin. Vappuaattona Ulliksella tuntuu vähän siltä, että koko Helsinki on tullut juhlimaan kesän alkua, vaikka usein vappuna saakin vielä kääriytyä untuvatakkiin ja sadeviittaan.

Vuodesta toiseen, säästä riippumatta olen viettänyt troopperina vappua Kaivopuistossa, usein koko päivän. Sen takia eväiden pitää olla ruokaisaa, ja mikäs sen helpompaa kuin pakata kaikki eväät yhteen valtavaan rasiaan ja haarukoida suoraan purkista suuhun. Tässä vaiheessa kuvaan astuu superöveri vappusalaatti. Tähän salaattiin tulee siis ihan kaikkea. Ja siitä tulee iso, riittää ainakin 8 hengelle. Tai sitten yhdelle hengelle puoleksitoista päiväksi…

Vappusalaatti kaikilla täytteillä

450 g kanan sisäfileitä
sitruuna
2 pkt tortellineja (meillä tällä kertaa pinaatti-ricotta ja juusto-basilika)
nippu parsaa
kerä jäävuorisalaattia
1 pkt fetajuustoa
image1 punainen paprika
1 kurkku
1 rasia kirsikkatomaatteja
goudaa

2 valkosipulinkynttä murskattuna
1 tl sokeria
1 tl suolaa
mustapippuria
balsamicoa
oliiviöljyä

Paista kanat pannulla öljyssä, mausta sitruunamehulla ja suolalla. Anna vetäytyä folioon käärittynä sillä aikaa kun valmistat lopun salaatin.

Keitä tortellinit paketin ohjeen mukaan. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta hyvin.
Poista parsoista puisevat kannat, pese hyvin. Leikkaa sopiviksi suupaloiksi ja keitä suolalla maustetussa vedessä noin 4 minuuttia niin, että parsat jäävät napakoiksi. Katkaise kypsyminen upottamalla parsat kylmään veteen.image

Ota isoin salaattikulho, jonka löydät. Leikkaa salaatti lohkoiksi ja edelleen sopiviksi suikaleiksi. Murustele feta salaatin joukkoon. Paloittele kurkku, paprika ja kirsikkatomaatit. Sekoita hyvin.

Sekoita kastikkeen aineet keskenään emulsioksi (balsamicoa ja oliiviöljyä noin 1:1). Kaada noin puolet kastikkeesta tortellinien päälle ja sekoita. Lisää tortellinit ja parsat salaatin joukkoon, sekoita hyvin. Leikkele kana sopivan kokoisiksi paloiksi ja sekoita salaatin joukkoon. Leikkaa gouda (meillä meni kokonainen goudapala, koska meni tosiaan överiksi) kuutioiksi ja sekoita salaatin joukkoon. Anna maustua hetki jääkaapissa ja tarjoa salaattikastikkeen kanssa.

Tämän voi hyvin tehdä jo edellisenä päivänä esim vappupiknikille, paranee vaan jääkaapissa maustuessaan. Meillä tätä syötiin 3 päivää putkeen, koska meitä oli vain kaksi ja mä en taas osannut suhteuttaa ruokamääriä.Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.