Himokokkaajan ei-niin-salaiset tunnustukset

Maailman parhaat aamiaispannukakut

Muhun iski taannoin brunssihulluus, joka ilmeni pakonomaisena brunssien suunnitteluna ja järjestämisenä. Googlailin ja kehittelin useampiakin superhyviä reseptejä, mutta kaikkein koviten iskivät nämä valkosuklaa-mustikkapannarit!

Kyseessä siis amerikkalaistyyppiset paksut, pannulla paistettavat pannukakut. Alkuperäisen reseptin löysin Cafe Delitesilta, mutta muokkasin sitä omaan makuun ja raaka-aineisiin sopivammaksi. Kreikkalainen jugurtti tuo pannukakkuihin kivaa syvyyttä ja ehkäisee liiallista makeutta. Valkosuklaanapit sulavat ihanasti ja voissa paistettuna ne tuovat melkein karamellimaista syvää makua. Lisäksi ostamani pensasmustikat olivat aivan järkyttävän mehukkaita ja maukkaita, ja toivat pannukakkuihin ihanaa raikkautta.

Olen yleensä enemmän suolaisen ystävä, mutta nämä olivat vaan yksinkertaisesti niin herkullisia, että mieli teki ilsää. Eivätkä tosiaan ole mitenkään ällömakeita, vaan jotenkin… kaikki kulinaristiset aamiaistarpeet tyydyttäviä.

Mustikka-valkosuklaapannukakut

4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 ½ rkl sokeria
1/4 tl suolaa

1½ rkl sulatettua kookosöljyä
2 munaa
1 tl vanilijajauhetta
2 dl kreikkalaista jogurttia
2 dl makeuttamatonta mantelimaitoa

reilut 2 dl valkosuklaahippuja (tai rouhittua valkosuklaata)
125 g tuoreita mustikoita

Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Yhdistä toisessa kulhossa keskenään kookosöljy, munat ja vanilija, sekoita sileäksi. Lisää muniin kreikkalainen jogurtti ja sitten mantelimaito, sekoita sileäksi.

Kaada jogurttisekoitus kuivien aineiden päälle, sekoita taikinaksi. Tässä vaiheessa taikinasta ei enää tule niin sileää. Kääntele sisään ensin valkosuklaahiput ja sitten mustikat, älä litistä mustikoita!

Paista halutun kokoisia pannukakkuja keskilämmöllä kookosöljyssä. Itse käytän desimittaa taikinakauhana, hiukan vajaa mitallinen on toiminut hyvin. Koosta ja lämmöstä riippuen paista 2-4 minuuttia per puoli, käännä pannukakut, kun ne ovat kauniin kullanvärisiä.

Tarjoa lisänä hunajaa, kreikkalaista jogurttia ja marjoja, tai syö sellaisenaan. Nämä ovat oikeastin niin hyviä, että kannattaa tehdä reilusti taikinaa. Tästä määrästä taisi tulla kahdeksan noin kämmenenkokoista pannukakkua, joka oli kuudelle aivan liian vähän.Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.