Himokokkaajan ei-niin-salaiset tunnustukset

Pika-Pho

Rakastan vietnamilaista pho-keittoa. Aivan työpaikkani kulmilla sijaitseva Made in Kallio teki viime kesänä yhteistyötä Pho Helsingin kanssa, ja tarjosi aivan superherkullista phota erittäin hyvällä hinta-laatusuhteella. Sittemmin phon nauttiminen on siirtynyt huomattavasti pidemmällä sijaitsevaan Lie Mi-ravintolaan, jossa kaikki ruuat (etenkin se paistettu riisi possulla!) ovat niin hyviä, että taistelevat phon huomiosta.

pho

En ole jostain syystä aiemmin tarttunut tuumasta toimeen ja kokannut phota itse, vaikka olenkin pitkään haaveillut häränhäntien keittelystä ja liemen maun rakentelusta. Nyt päätin kuitenkin ottaa itseäni niskasta kiinni ja tehdä ihan vaan pika-phon valmiista liemestä.

Tämä osoittautuikin varsin näppäräksi arkiruuaksi, aikaa kului noin puolisen tuntia ja lopputulos oli herkullinen. Minusta phon tärkeimmät ominaisuudet ovat herkullinen, mausteinen liemi, sekä keiton päälle lisättävät idut, tuoreet yrtit ja sriracha.

riisinuudelia
400 g paistisuikaleita
1,5 l lientä (mulla 1,5 litraa vettä, kaksi kanafondia ja yksi liha)
5 cm pala inkivääriä hienonnettuna
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 punainen chili ohuina renkaina
2,5 tähtianista
4 kokonaista neilikkaa
4 kevätsipulia ohuina renkaina
1 lime
 1 paksoi karkeasti pilkottuna

Lisäksi:
minttua
korianteria
limeä
ituja
kevätsipulia
chiliä
srirachaa

pho2

Keitä nuudelit paketin ohjeen mukaan. Huuhtele kylmällä vedellä ja nosta sivuun.

Ruskista lihasuikaleet kuumassa kattilassa, nosta sivuun. Kiehauta liemi, inkivääri, valkosipuli, chili ja mausteet, anna kuplia kevyesti noin 15 minuuttia. Tähän tulee toki lisää makua sitä mukaan kun on aikaa keittelyyn, mutta vartissa ehtii maustua jo kivasti.

Siivilöi liemi. Lisää siihen limen mehu, kevätsipuli ja paksoi, anna porista vielä viitisen minuuttia.

Nostele kulhoihin pohjalle riisinuudelia ja lihasuikaleita, kauho päälle lientä ja paksoita. Laita päälle reilusti minttua, korianteria, ituja, limemehua, kevätsipulinvartta sekä ripaus chiliä ja/tai srirachaa.Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.