Himokokkaajan ei-niin-salaiset tunnustukset

Kerros-pannacotta raparperista ja valkosuklaasta

IMG_20160507_232009Juhlistettiin muutama viikonloppu takaperin Poikaystävän uusia työkuvioita ja nautiskeltiin juhlaillalliseksi pasta carbonaraa (Poikaystävän toive) ja samppanjaa. Jep. Ruoka-viiniparituksena ei kovin kummoinen, mutta näillä mentiin. Tein sitten myös jälkiruokaa, ja kun Stockalta sitten löytyi raparperia (hollantilaista, tosin), päädyin tekemään raparperi-pannacottaa. Ja sitten raparperi-valkosuklaa-pannacottaa, koska, no, suklaa!

Uusimmassa Glorian Ruoka & Viinissä oli ohje raparperi curdille, jota vähän mukautin omaan makuun sopivammaksi. Pannacottan resepti on puolestaan Hellapoliisilta lainattu.

Raparperi curd
n 200 g raparperia
½ dl vettä
1 dl sokeria
3 keltuaista
1 rkl maissitärkkelystä

Paloittele raparperi. Kiehauta vesi ja keitä raparpereja noin 5 min, kunnes pehmeitä. Ota kattila pois levyltä ja anna raparperin jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Soseuta sauvasekoittimella.20160507_195331

Lisää jäähtyneeseen raparperisoseeseen sokeri, keltuaiset ja maissitärkkelys, sekoita tasaiseksi. Nosta kattila levylle ja kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes seos juuri ja juuri kiehuu. Sammuta sitten levy ja sekoittele vielä 2 minuuttia jälkilämmöllä. Nosta kattila pois levyltä ja anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Nostele kolmen lasin pohjalle noin puoli desiä jäähtynyttä raparperi curdia jokaiseen. Yli jääneen curdin voi säilyttää jääkaapissa suljetussa rasiassa ja syödä esim paahtoleivän päällä.

Valmista seuraavaksi pannacotta.

Valkosuklaa-pannacotta
1,5 liivatelehteä
1 dl maitoa
1 ½ dl kuohukermaa
50 g valkosuklaata
1 rkl hienoa sokeria

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Kiehauta maito ja kerma. Lisää joukkoon valkosuklaa ja sokeri, sekoita tasaiseksi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja sekoita ne lämpimään valkosuklaa-kermaseokseen. Jäähdyttele seosta hetki, jotta valkosuklaa ei “nahkoitu” pannacottan pinnalle. Kaada varovasti raparperi curdin päälle.

Peitä lasit kelmulla niin, että kelmun alaosa yltää pannacottan pintaan asti, ja laita jääkaappiin hyytymään noin 4 tunniksi.Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.