Himokokkaajan ei-niin-salaiset tunnustukset

Tomaatti-melonisalsa fetalla

IMG_20160525_223544Kehitin viime viikolla puolivahingossa maailman parhaan lisukesalaatin grilliruualle. Mehukasta tomaattia, raikasta kurkkua, makeaa melonia, suolaista fetaa sekä loraus kirpeää viinietikkaa. Meillä tätä on kehittämisen jälkeen tehty jo kahdesti uudestaan, eikä jämiä ole jäänyt, koska olen addiktoitunut tähän pahasti ja syönyt loput salaatista jääkaapista ennen nukkumaanmenoa.

Tähän salaattiin tulee käyttää mahdollisimman kypsiä tomaatteja ja melonia, sekä rapeaa kurkkua. Kannattaa myös ostaa ihan oikeaa fetaa, tai jos päädyt salaattijuustoon, kannattaa valita oikeasti voimakkaasti lampaalle maistuva ja melko suolainen feta. Näin salaattiin tulee ihan uskomaton makujen tasapaino.

Tomaatti-melonisalsa fetalla
1 iso kurkku tai 3 avomaankurkkua
3 isoa tomaattia tai 250 g kirsikkatomaatteja
½ keskikokoinen cantaloupemeloni
loraus (noin 2 rkl) vaaleaa balsamiviinietikkaa
200g (1 pkt) fetaa

20160525_201949

Huuhtele vihannekset, kuori cantaloupemeloni ja avomaankurkut. Kuutioi kurkku, tomaatit ja meloni pieniksi, tasakokoisiksi kuutioiksi. Sekoita keskenään kulhossa ja kaada joukkoon viinietikka. Voit laittaa salaatin tässä vaiheessa maustumaan jääkaappiin hetkeksi ja valmistella muut ruuat.

Murustele feta joukkoon ennen tarjoilua ja sekoita salaatin sekaan.

Meillä tätä syötiin esim paahdettujen kesäkurpitsasuikaleiden ja karitsanlihapullien kanssa, sekä pariloitujen kanansiipien ja sitruunajogurtin kera. Salaatti sopisi mainiosti raikastamaan mitä tahansa grillattua lihaa ja maistuu myös sellaisenaan vähän turhankin hyvin.20160530_202758Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.