Himokokkaajan ei-niin-salaiset tunnustukset

Varhaissipuli-pinaattipannari

pannari lähiOlen touhuillut innoissani Hanna Hurtan Sesonkireseptit-kirjan parissa ja testaillut reseptejä sekä tapani mukaan sorkkinut niitä. Testattuani kirjan savukala-varhaissipulipannaria (ja rakastuttuani siihen) päätin kehitellä kaverin polttaribrunssille vegeversion.

Resepti on muutenkin kevennetty versio Sesonkiresptien reseptistä, sillä kerma on korvattu maidolla (ja jos haluaa mennä ihan extremeen asti niin voinkin voi korvata oliiviöljyllä). Lisäksi minun versiossani vehnäjauhot korotetaan spelttijauhoiksi, ja taikinaan lisätään reippaasti pinaattia.

Pannari on tosi hyvää lämpimänä esimerkiksi juuri savukalan kanssa tarjottuna, mutta levättyään yön yli jääkaapissa pannari nousee ihan uudelle tasolle. Suosittelen tätä ehdottomasti brunssimenuun, koska yksinkertaisuudestaan ja helppotekoisuudestaan huolimatta pannari on ihan mielettömän herkullista. Lisäksi tämän voi tosiaan tehdä edellisenä iltana ja leikellä jääkaappiin odottamaan brunssivieraita.

Varhaissipuli-pinaattipannari

3 munaa
6 dl maitoa
3 dl spelttijauhoa
50 g voita
3 varhaissipulia
1 rasia pinaattia

pannari

Riko munien rakenne kulhossa. Vatkaa sekaan maito ja sitten jauhot. Sekoita tasaiseksi. Anna taikinan turvota noin puoli tuntia, lisää sitten joukkoon sulatettu voi.

Pilko sipulinvarret, huuhdo pinaatti ja leikkaa se karkeaksi silpuksi (ihan muutama veitsen painallus riittää). Sekoita pilkotut sipulit ja pinaatti taikinaan. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille, paista 200 asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.