Himokokkaajan ei-niin-salaiset tunnustukset

Kana-nuudelikeitto alla pollo limonello

latte3Kun syysflunssa uhkaa, kana-nuudelikeitto on luottotorjunta-aine. Kun siihen lisää nuhantappajatrion inkivääriä, sitruunaa ja hunajaa, syntyy sellainen liitto ettei paremmasta väliä. Klassikoksi muodostunut Pollo Limonello kuuluu omiin ehdottomiin kestosuosikeihin, ja sitä pitää saada aina tasaisin väliajoin. Yhdistelmä toimii erinomaisesti myös keitossa. Idea tähän keittoon on muhinut jo hetken ja lopullisen muodon löytymiseen myötävaikutti BestBitesin lokakuun paketista “Kuppi kuumaa ja nautintoja” saatu Sonnentorin inkiväärinen kurkumalatte.

Keiton perustana toimii hyvä kanaliemi. Tästä saa halutessaan entistä paksumpaa esim lisäämällä soseutettua, kypsennettyä bataattia, myskikurpitsaa tai linssejä ruokakerman lisäyksen yhteydessä.

Kana-nuudelikeitto alla pollo limonello

3 broilerin rintafileetä
2 rkl voita
1 keltasipuli
3 kevätsipulinvarttalatte1
4 valkosipulinkynttä
3/4 tl cayennepippuria
1 tlk kookosmaitoa
3 tl Sonnentorin kurkumalattea (tai vaihtoehtoisesti 1½ tl jauhettua inkivääriä ja kurkumaa kumpaistakin)
1½ l kanalientä
2-3 rkl raastettua inkivääriä
2 sitruunan mehu
2 rkl hunajaa
2 dl ruokakermaa
(maizenaa)
2 levyä nuudeleita

korianteria
chiliä

Suikaloi broilerinfileet ja ruskista ne voissa pannulla. Lisää hienonnettu sipuli, kevätsipulien valkoiset osat, valkosipuli ja cayennepippuri ja kuullota muutama minuutti. Sekoita joukkoon kookosmaito ja anna porista noin 5 minuutin ajan. Sekoita joukkoon kurkumalatte ja sitten kanaliemi. Anna keiton porista hiljalleen n. 15 minuuttia. Lisää inkivääri, sitruunamehu ja hunaja, anna porista matalalla lämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää kerma, ja jos haluat keitosta hiukan paksumpaa, sekoita kerman sekaan haluamasi määrä maissitärkkelystä. Anna porista pari minuuttia, lisää sitten nuudelit ja kevätsipulin vihreät osat, keitä kunnes nuudelit ovat kypsiä.

Voit halutessasi keittää nuudelit myös erikseen, jolloin annostelu on helpompaa.

Tarjoa kuumana, koristele kulho chiliviipaleilla ja korianterilla.

latte4Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.