Himokokkaajan ei-niin-salaiset tunnustukset

Korealainen BBQ – bibimbap

Syyskuussa kävimme Poikaystävän perheen kanssa reissussa New Yorkissa, jossa yksi parhaista kokemuksista oli eräs Korean BBQ-rafla, vaikka henkilökunnalla olikin kiire saada meidät ruokittua ja ulos mahdollisimman nopeasti. Niinpä kotiin päästyä piti heti tsekata netistä Helsingin KBBQ-mestat ja tutkia miten itse saisi tehtyä esim sitä mieletöntä kuohkeaa munakokkelia ja bibimbapia.

Kulhoruuathan ovat supertrendikkäitä ja itsekin olen tykästynyt iskemään esim phokulhon niin täyteen kasviksia, ettei lientä tuppaa näkymään. Niinpä bibimbap tuntui kauhean luonnolliselta jatkumolta. Bibimbaphan on vähän sellaista kaapintyhjennyssafkaa, kaikki vihannekset vaan sinne riisin päälle ja sekaisin. Tähän sopisi varmasti hyvin myös esim misotahna, inkivääri ja mitä näitä nyt on. Ensi kerralla sitten ehkä niin!

Löysin Kaikki äitini reseptit -blogista mainion pika-kimchin reseptin, joka oikeasti toimi ihan törkeän hyvin.

Bibimbap

4 annosta tummaa basmatiriisiä
3 baby paksoita kuullotettuna
250 g paistettuja siitakkeita
2 porkkanaa ohuina suikaleina
4 kevätsipulia silputtuna
½ annosta pikakimchiä
300 g ruskistettuja paistisuikaleita
ituja
wakamea
3 keltuaista
1 avocado

lisäksi

soijaa
riisiviinietikkaa
srirachaa
korianteria

Keitä riisi ohjeen mukaan. Laita tarjoilukulhon pohjalle riisi ja päälle kaikki loput täytteet avocadoa lukuunottamatta. Kääntele kaikki sekaisin. Nostele bibimbapia kulhoon, mausta soijalla, riisiviinietikalla ja srirachalla maun mukaan. Nosta päälle avocadoviipaleita ja korianteria.Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.