Himokokkaajan ei-niin-salaiset tunnustukset

Myskikurpitsa-ruusukaalipasta

brusselsprout1Synttäriviikonloppu kului pitkälti muiden ruokittavana, kun lauantaiaamupäivänä pääsin appivanhempikokelaiden järjestämälle brunssille ja illalla Poikaystävä vei synttäridinnerille El Reyyn. Sunnuntaina kuitenkin iski kauhea myskikurpitsan ja ruusukaalin himo, ja kun jääkaapissa vielä oli viime viikon tomaattikeiton jäljiltä puoli paketillista pekonia, tämä resepti muotoutui päässäni kuin itsestään.

Ja voin kertoa, että tuli muuten aivan sairaan hyvää. Voissa kuullotettu myskikurpitsa on jotain ihan uskomatonta, ja balsamicoruusukaalit, paahdettu valkosipuli ja suolainen pekonimuru siinä kyljessä pähkinäistä juustokastiketta unohtamatta oli täys kymppi. Ja näillä aineksilla (ja sillä pikkuisen itseä hirvittäneellä voin määrällä) ei ihmekään!

brusselsprout2Syksyinen myskikurpitsa-ruusukaalipasta (4 hlö)

½ pkt pekonia

voita
puolikas myskikurpitsa
tuoretta salviaa

2 kokonaista valkosipulia
200 g ruusukaaleja
1½ rkl balsamiviinietikkaa

½ dl pinjansiemieniä
1 dl raastettua parmesania
½ dl raastettua pecorino romanoa
1 dl hasselpähkinämaitoa (tai esim kermaa)
1 keltuainen

pastaa 4:lle, meillä spagettia

Pilko pekoni pieneksi ja ruskista pannulla rapeaksi. Siirrä talouspaperille valumaan.

Halkaise myskikurpitsa, poista kanta ja siemenet, kuori ja kuutioi hedelmäliha. Sulata pekonipannulla reippaasti voita, lisää kurpitsakuutiot ja kuullottele keskilämmöllä pehmeäksi (noin 10-15 min). Mausta loppuvaiheessa tuoreilla salvianlehdillä ja suolalla.

garlic1Siisti ja halkaise ruusukaalit. Sulata toisella pannulla voita, leikkaa valkosipuleista hattu irti ja paahda valkosipuleita leikkauspinta alaspäin alhaisella lämmöllä, kunnes ne pehmenevät (noin 15 min). Käännä valkosipulit, lisää pannulle hiukan voita ja ruusukaalit leikkauspinta alaspäin. Paista keskilämmöllä muutaman minuutin ajan ja käännä ruusukaalit, jotta molemmat puolet kypsyvät. Kun kaalien väri on muuttunut kirkkaammaksi vihreäksi, lisää pannulle balsamico. Käännä levy pois päältä, mutta jätä pannu levylle.

Keitä pasta al denteksi pakkauksen ohjeen mukaan. Säästä 1 dl keitinvettä.

Sekoita kulhossa tai mittakupissa pinjansiemenet, juustot, keltuainen ja käyttämäsi maito/kerma, surauta sauvasekoittimella tasaiseksi, ohenna tarvittaessa säästetyllä pastan keitinvedellä.brusselsprout3

Sekoita kastike pastan joukkoon, kaada pasta tarjoiluvadille. Ripottele päälle myskikurpitsa, ruusukaalit sekä pekonimuru. Ripottele päälle vielä raastettua parmesania ja paahdettua valkosipulia maun mukaan.

Tästä saa helposti vegesafkan kun jättää pekonin pois. Silloin kuitenkin kannattaa harkita jonkin toisen suolaisen, rapean elementin lisäämistä voissa paistetun myskikurpitsan täyteläisyyden leikkaamiseen.brusselsprout4Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.