Himokokkaajan ei-niin-salaiset tunnustukset

Kana-pinaattipiirakka

img_20161112_142927Nyt ollaan päästy vuoden lohturuokavaiheeseen. Huomaan koko ajan kääntyväni kermaisten, paksujen, lämmittävien ruokien puoleen, ja tuoreet vihannekset aiheuttavat lähinnä vilunväristyksiä. Tämä herkullinen ja hävyttömän helppo, ruokaisa piiras syntyi viime kevättalvena kun yhdistin somesta löytämäni hasselbackan kana-reseptin Andalusian Auringossa – blogin kanapiirasreseptiin. Pinaattia, ricottaa ja juustoa voitaikinassa? Kyllä!!

Tämä on ihanan laiska resepti, koska valmis voitaikina on niin helppoa. Lisäksi koristeristikolla piiraasta tulee niin söpön näköinen!

Pinaatti-ricotta-kanapiiras

3 broilerin reittä (noin 1,2 kg luineen)
2 tl kuivattuja yrttejä (rakuuna, timjami, rosmariini)
5 dl kanalientä
1 dl valkoviiniä
1 sitruunan mehu ja kuori

100 g pinaattia
2 valkosipulinkynttä
150 g ricottaa

2 kananmunaa
150 g rahkajogurttia (myös rahka, jogurtti tai kerma käyvät)
juustoraastetta

1 iso levy (à 600g ) valmista voitaikinaa ja 2 torttutaikinalevyä ristikkoon
1 muna voiteluun

Hiero kuivatut yrtit broiskun nahan ja lihan väliin. Kuumanna paistokasari tai laakea kattila ja ruskista nahkapuoli kullanväriseksi. Käännä reidet ja lisää kasariin  kanaliemi niin että reidet melkein peittyvät. Anna porista keskilämmöllä kunnes kana on kypsää, noin 20 minuuttia (broiskun) reisien paksuudesta riippuen. Kalasta reidet pannulta ja nosta jäähtymään. Pidä liemi porisemalla kevyellä lämmöllä.

Lisää valkoviini, sitruunankuori ja mehu liemeen, laita kuorimattomat valkosipulinkynnet poriseman muutamaksi minuutiksi. Kalasta valkosipulit liemestä, kuori ja raasta hienoksi. Jatka liemen redusointia, kunnes sitä on jäljellä noin 1½ dl. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja kuori rasva pinnalta.20161112_134144

Kuumenna paistinpannu keskilämmöllä ja kuullota pinaattia ruokalusikallisessa oliiviöljyä, kunnes pinaatti on pehmennyt ja muuttunut tummanvihreäksi. Lisää raastettu valkosipuli ja kuullota vielä hetki. Nosta pannu levyltä ja sekoita joukkoon ricotta.

Kun reidet ovat jäähtyneet käsittelylämpöön, poista nahka ja revi liha suikaleiksi.

Esilämmitä uuni 200 asteeseen. Kauli voitaikinalevy hiukan ohuemmiksi niin, että se sopii uunivuokaan. Voitele vuoka öljyllä ja painele taikinalevy vuuan pohjalle. Peitä pohja foliolla ja paista noin 15 min.

Sekoita rahka, kananmunat, juustoraaste ja jäähtynyt liemi keskenään kulhossa.20161112_141516

Levitä revitty liha esipaistetun voitaikinapohjan päälle. Kaada sitten päälle rahka-liemiseos ja viimeisenä pinaatti-ricottaseos. Tee jäljelle jääneistä taikinalevyistä kaunis ristikko, ja voitele taikina kananmunalla.

Paista piirasta noin 25 minuuttia kunnes täyte on hyytynyt ja taikina on kauniin kullanväristä. Tarjoa lämpimänä vihersalaatin ja vinegretin kanssa.1 thought on “Kana-pinaattipiirakka”

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.