Himokokkaajan ei-niin-salaiset tunnustukset

Linssi-kvinoapaistos fetalla

beluga  Tein taas vegeä. Ja voi luoja miten hyvää vegeä siitä tulikaan. Pikku apukokkikin unohti polveutuvansa susista ja vinkui ja kuolasi vieressä kun pistelin tätä herkkua kitusiini lautaskaupalla. Tein tätä taas koiranlenkitysruokana, eli paistos lempeälle lämmölle uuniin muhimaan ja kotiin saapuessa ruoka on melkein valmista.

Ohjeen inspis on taas haettu Pinch of Yumilta (mun pitäisi kohta saada jo provikkaa!), mutta kun en ehtinyt enää hakea kaupasta tuoretta kalaa, niin mentiin sitten ihan vegenä. Tämä taipuisi vegaaniksikin kasvisliemellä, fetan voi jättää poiskin, mutta itse en koskaan ikinä sortuisi siihen koska feta = rakkaus. Tämän ohjeen juju on myös ihanan kirpakka sitruunaoliiviöljykastike jota ei voi olla liikaa.

Mä en ole vielä lähtenyt kasviproteiinikelkkaan mukaan, koska tofu ei miellytä ja nyhtökaura ja härkis on jääneet esim saatavuussyistä kokeilematta. Olen sen sijaan hurahtanut linsseihin ja papuihin, vaikka joskus aikoinaan listasin valkoiset pavut inhokki-listalleni koska ne olivat “jauhomaisen muhjuisia”. Sitä ne ehkä ovat edelleen, mutta eivät epämiellyttävällä tavalla. Samoin linssikeitto kuului joskus lapsena ehdottomiin inhokeihin, mutta näistäkin inhoista on päästy yli. Niinpä meillä on pikkuhiljaa testailtu esim linssejä ja papuja eri muodoissa. Itse olen ihastunut etenkin mustiin belugalinsseihin ja kikherneisiin, sekä mustapapuihin. To-do-listallani on ainakin mustapapubrowniet sekä meksikolainen mustapapukastike. Tässä reseptissä käytetään herkullisia belugalinssejä.

Linssi-kvinoapaistos

1,5 dl belugalinssejä
1 dl (mustaa tai punaista) kvinoaa
5 dl (kana)lientä

img_20161103_222627voita
½ myskikurpitsa
3 valkosipulinkynttä
tuoretta salviaa
lehtikaalia
ruusukaalia
balsamiviinietikkaa

1 sitruunan mehu (noin ½ dl)
3/4 dl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
reilu hyppysellinen suolaa

fetaa

Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Huuhdo kvinoa huolellisesti siivilässä. Kiehauta liemi. Kaada linssit, huuhdeltu kvinoa ja kuuma liemi pieneen uunivuokaan (esim kohokasvuoka käy tähän mainiosti!). Paista 150 asteessa noin 75 min (tai 225 asteessa 50!). Ota vuoka uunista ja sekoita kypsät linssit haarukalla kuohkeaksi.

Kuori ja kuutioi myskikurpitsa. Paista voissa paistinpannulla, kunnes kuutiot pehmenevät, noin 15 min. Lisää salvia ja kuullota vielä pari minuuttia. Huuhtele lehtikaali, poista kovat ruodit ja riivi lehdet mukaviksi suupaloiksi. Hienonna valkosipuli ja siivuta ruusukaalit. Lisää kaalit ja valkosipuli pannulle, paista kunnes lehtikaali on muuttunut tummanvihreäksi. Kaada pannulle loraus balsamiviinietikkaa ja sekoita kunnolla. Kaada myskukurpitsa-kaalipaistos linssien päälle.

Yhdistä sitruunamehu, oliiviöljy, valkosipuli ja suola kulhossa ja surauta tasaiseksi sauvasekoittimella. Sekoita sitruuna-oliiviöljykastike linssipaistoksen joukkoon, murustele päälle fetaa ja tarjoa lämpimänä.beluga2Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.