Himokokkaajan ei-niin-salaiset tunnustukset

Pikkujoulupurtavaa: ruissipsit kahdella täytteellä

Näpertelyhommat jatkukoon! Olen varmasti entisessä elämässäni asunut saaristossa  (tai ollut joku petokala), sillä rakastan mereneläviä. Rakastan myös pohjoismaistyyppisiä kalaisia alkupalapöytiä, ja esimerkiksi jouluisin tankkaan lautaskaupalla alkupaloja: savulohia, graavilohta, mätiä, silliä ja silakkaa. Itsenäisyyspäivään kuuluu oleellisesti mätivoileivät ja pikkujoulukautena tykkään näperrellä fisusormisyötävää.

Eräs helppo ja nopea naposteltava syntyy Linkosuon Sweet Chili RuisSipseistä. Kylmäsavulohen suolainen savuisuus yhdistettynä punasipuliin, limeen ja näihin rouskuviin ruisherkkuihin sopii erinomaisesti esim skumpan kylkeen. Poroversio maistuu myös!

Ruissipsit kylmäsavulohella

100 g kylmäsavulohta
150 g ranskankermaa
½ punasipuli
1 lime
tilliä
1 rkl wasabia

Sweet Chili RuisSipsejä

koristeeksi
tilliä, ruohosipulia, korianteria tai kevätsipulinvartta
mätiä

Hienonna sipuli erittäin hienoksi. Hienonna kylmäsavulohi ja tilli. Purista limen mehu kulhoon ja sekoita täytteen aineet keskenään kulhossa. Lusikoi täytettä ruissipsien päälle teelusikan avulla. Tarjoa heti. Nämä säilyvät jääkaapissa muuten hyvin, mutta sipsit tuppaavat vettymään, eli täyttämisen jälkeen sipsit olisi hyvä tarjoilla välittömästi. Täyte itsessään säilyy hyvin kylmässä, eli sen voi tehdä jo hyvissä ajoin valmiiksi

Ruissipsit porolla

100 g kylmäsavuporoa
100 g piparjuurituorejuustoa
50 g ranskankermaa
½ punasipuli
½ punainen paprika

Sweet Chili RuisSipsejä

Hienonna sipuli erittäin hienoksi. Hienonna poro ja paprika. Sekoita täytteen aineet kulhossa. Porotäytteeseen pätee samat lainalaisuudet kuin lohitäytteeseenkin.Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.