Himokokkaajan ei-niin-salaiset tunnustukset

Täyteläinen tomaattikeitto

Talvi on ihan parasta keittoaikaa. Kun tulee koiran kanssa lenkiltä vähintään nenä kylmänä ja varpaat umpijäässä, mikään ei tunnu paremmalta kuin kuuma keitto. Tänä vuonna oma suosikki on ollut edelleen pho, jota on tullut tehtyä muutamaan otteeseen. Lisäksi olen kehitellyt kaiken maailman keittoja aina fusion kitchen tyyppisistä väännöksistä erilaisiin sosekeittoihin. Pari viikkoa sitten testasin erittäin simppeliä tomaattikeittoa, jonka makuun tulee syvyyttä rapeasta pekonista ja punaviinistä. Toimii!

Tämän keiton resepti tulee Pinch of Yumilta, ja tätä tuli modifioitua oikeastaan vain vähän, lähinnä lisäämällä tuo maaginen punaviini.

½ pakettia pekonia
2 porkkanaa
1 keltasipuli
3 valkosipulinkynttä
1½ rkl tomaattipyreetä
(½ dl punaviiniä)
1 rkl jauhoja
n 1 l kanalientä
½ tl kuivattua timjamia
1 laakerinlehti
2 prk (a 500g) (luomu)tomaattimurskaa

Kuutioi pekoni, ruskista se rapeaksi kattilassa keskilämmöllä (n. 5-8 min). Kuutioi porkkanat ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Lorauta hiukan öljyä pekonin sekaan ja lisää kasvikset. Kuullota noin 10 minuuttia kunnes kasvikset ovat pehmenneet. Lisää kuivattu timjami ja tomaattipyree, sekoittele muutaman minuutin ajan kunnes tomaattipyree alkaa karamellisoitua. Lisää jauhot ja sekoittele noin minuutin ajan. Mikäli käytät punaviiniä, lisää se tässä vaiheessa.

Lisää tomaattimurska, kanaliemi ja laakerinlehti kattilaan, anna porista matalahkolla lämmöllä 30 minuuttia. Poista laakerinlehti ja surauta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi. Tarjoa höyryävänä esim juustotoastien kanssa.Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.