Himokokkaajan ei-niin-salaiset tunnustukset

Yhden padan kana-herkkusienipasta

Koska viimeisestä pastareseptistä on kulunut jo yli kuukausi, koen pakolliseksi julkaista uuden. Pasta muodostaa ruokaympyrästäni noin yhden kolmasosan, voisin syödä pastaa milloin ja missä vain, ja vedän vähintään joka toinen kerta pastaa syödessäni pastaöverit. Se vaan on niin hyvää, olen varmaan ollut edellisessä elämässäni italialainen.

Yksi kätevimpiä pastareseptejäni (etenkin astianpesukoneen puutteesta kärsiville) on oheinen yhden padan kana-herkkusienipasta. Tämän voi valmistaa pelkässä paistokasarissa ja koko hommassa likaantuu vain yksi pannu ja yksi leikkuulauta. Lisäksi ruoka valmistuu noin puolessa tunnissa ja on ihanan kermaista ja lohduttavaa. Valkosipulia, herkkusieniä, salviaa ja kanaa – match made in heaven. Kastikkeeseen tulee kerman lisäksi kreikkalaista jogurttia, joka tuo ruokaan ihanaa ekstrapaksuutta. Tämän pastan ainoa varjopuoli on se, että kuvista tulee hiukan yksivärisen tylsiä ja harmaita, joten näin bloggausvisuaalisesta näkökulmasta tämä resepti on hiukan haastava. Jep, tämä yläkuva on ihan muusta ruuasta.

Yhden pannun kana-herkkusienipasta salvialla

250g tuoreita ruskeita herkkusieniä, viipaloituna
2 kevätsipulia, hienonnettuna
3 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
500 g kananrintaa, suikaloituna
2 dl kermaa
5 dl kanalientä (tai kasvislientä! tästä voi tehdä vegepastan jättämällä kanan pois)
pastaa (noin 250 g, nälkäisyyden ja navan pastavetoisuuden mukaan)
suolaa

10-15 salvianlehteä puolitettuna
2 dl kreikkalaista jogurttia
1,5 dl parmesania raastettuna 

Ruskista kanasuikaleet nopeasti kuumalla pannulla. Käännä levy sitten miedolle keskilämmölle ja kuullota herkkusieniä ja sipuleita voissa kunnes herkkusienet ovat ruskistuneet mukavasti. Lisää kerma ja 4 desiä kanalientä (voit lisätä tarvittaessa). Sekoita joukkoon pasta ja teelusikallinen suolaa. Anna porista keskilämmöllä kunnes pasta on al denteä (noin 10-15 minuuttia riippuen pastasta, itse käytän yleensä penneä tai farfallea). Lisää salvianlehdet pastan joukkoon. Sammuta levy ja sekoita jogurtti pastan joukkoon. Anna muhia hetki ja sekoita joukkoon raastettu parmesani. Sekoita kunnolla ja mausta suolalla ja pippurilla. Koristele salvianlehdillä. Älä ota kuvia.Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.