Himokokkaajan ei-niin-salaiset tunnustukset

Helpot fetapasteijat

Pikkujouluaikaan mulla tuppaa jatkuvasti olemaan pakkasessa voitaikinaa, joka tuntuu korreloivan lisääntyneen lehtitaikinaleivonnaisten leipomisen kanssa. Kun jotain on jo valmiina kaapissa, niin kynnys kokkaamiselle on pienempi. Sunnuntaina halusin rankan viikonlopun (pikku apukokin leikkauksesta johtuva valvominen) jälkeen jotain helppoa, ja päätin turvautua lehtitaikinaan.

Tykkään kreikkalaisesta ruuasta ihan älyttömästi ja kovin monelle reseptejäni selailleelle ei varmaan ole jäänyt epäselväksi mieltymykseni fetaan. Tultuani kaupasta kotiin keksin, että kuullotettu valkosipui ja pinaatti olisivat sopineet pasteijoihin hyvin, mutta helppouden nimissä mentiin nyt ilman.

Meillä nämä pasteijat saivat kylkeensä kesäkurpitsa-tomaattipataa ja paahtopaistista leikattuja ohuita pihvejä.

Fetapasteijat (12 kpl)

6 lehtitaikinalevyä
1 muna
½ dl kermaa
200 g fetaa
ripaus muskottipähkinää

voiteluun
1 muna

Sulata lehtitaikinalevyt paketin ohjeen mukaan. Leikkaa levyt kahtia keskeltä ja kauli hiukan ohuemmiksi.

Riko kananmuna kulhoon ja sekoita rakenne rikki. Lisää joukkoon kerma, murennettu feta ja muskottipähkinä, vatkaa seos tasaiseksi tahnaksi.

Nosta pari teelusikallista täytettä taikinaneliöiden keskelle. Taita taikinat kolmioiksi ja nipistele reunat kiinni. Voitele pasteijat munalla ja paista 225 asteessa 15 minuuttia.Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.