Himokokkaajan ei-niin-salaiset tunnustukset

Lämmin omenasiideri

Joulujuomat! Meillä on glögi, jenkeillä hot apple cider ja eggnog. Eggnogia olen maistanut äidin luona Massachusettsissa kyläillessäni, hot apple cider sen sijaan on muuten vaan kiehtonut omenasiidereiden ystävänä.

Eggnogin resepti on vielä työn alla, mutta viikonlopun aikana sai hiottua lämpimän omenasiiderin reseptin mieleisekseni. Kuivan siiderin maustavat jouluiset mausteet kaneli, neilikka ja tähtianis sekä chilillä höystetty hunaja. Mandariini ja sitruuna tuovat raikkautta ja pirtsakkuutta mausteiden sekaan.


Itse tykkään kuivista siidereistä, mutta tässä voisi varmasti hyvin käyttää makeampaakin omppusiideriä, sitten vain jättäisin toisen hunajalusikallisen lisäämättä. Seuraavalla kerralla kokeilen lisätä vähän inkivääriä!

Lämmin omenasiideri (2 annosta)

½ litraa filtteröimätöntä omenasiideriä (esim Crowmoor Hazy & Sour)
2 mandariinin raastettu kuori ja mehu
2 kanelitankoa
1 tähtianis
1 neilikka
1 rkl SAMin chilihunajaa
1 rkl tavallista hunajaa
1 rkl sitruunamehua
(6 cl rommia)

Sekoita kaikki ainekset rommia lukuunottamatta pienessä kattilassa. Kuumenna seos kiehuvaksi ja anna hautua 10-15 minuuttia matalalla lämmöllä. Siivilöi juoma kahteen mukiin ja sekoita mukaan rommi. Koristele mandariinirenkaalla ja tähtianiksella.

Tarjoa kuumana.Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.