Himokokkaajan ei-niin-salaiset tunnustukset

Munakasrulla

 


Bongasin munakasrullan marraskuussa Habanerokitchenin Instagrammista agilitytreenien jälkeen ja sitä oli pakko saada ja heti! Habanerokitchenin reseptiä ei ollut vielä silloin julkaistu, joten piti kehittää oma.

Pohjaan hain apua Maku-lehden sivuilta. Tästä tuli niin mielettömän hyvää, että meillä on tehty tätä ensimmäisen kerran jälkeen jo kahdesti uudestaan. Meidän kahden hengen talous syö noin puoli rullaa yhdeltä istumalta, eli tästä riittää joko kahdelle isoruokaiselle kahdelle aterialle tai vastaavasti neljälle hengelle yhden aterian verran.

Munakasrulla kuulostaa omaan makuun vähän turhan retrolta, mutta onhan tämä ihan mielettömän hyvä ja helppo arkiruoka. Valmistukseen menee se 10 + 40 minuttia, jonka pohja turpoaa ja rulla paistuu uunissa, täyte valmistuu nopeasti pohjan paiston aikana. Lisäksi tosiaan ei tarvitse miettiä seuraavan päivän ruokia, koska tämä on mikrotettunakin ihan mielettömän hyvää. Täytteeseen voi oikeastaan laittaa melkein mitä vaan, ekalla kerroksella raastoin jääkaapista löytämäni pari porkkanaa jauhelihan joukkoon, munakasrulla on vähän kuin uunipyttipannu!

Munakasrulla

5 munaa
5 dl maitoa
1½ dl jauhoja
½ tl suolaa
1 rkl rypsiöljyä

400 g jauhelihaa
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1½ tl paprikajauhetta
1 tl chilijauhetta
mustapippuria
1 tl suolaa
½ dl tomaattipyreetä
1 rkl srirachaa (lisää maun mukaan!)
100 g pehmeää sinihomejuustoa (esim Castello Creamy Blue)
100 g smetanaa

120 g juustoraastetta

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sekoita munakaspohjan aineet keskenään, anna turvota noin 10 minuuttia. Kaada munakasseos leivinpaperille syvälle uunipellille ja paista noin 30 minuuttia. Itse kurkkasin uuniin vartin kohdalla ja tuli vähän sellainen “it’s alive!!” -fiilis, kun munakas oli käpristynyt alienmaisiin muotoihin.

Munakasrullan paistuessa hienonna sipuli ja valkosipuli. Ruskista jauheliha ja kuullota sipulit pannulla läpikuultaviksi. Mausta chili- ja paprikajauheella sekä pippurilla ja suolalla maun mukaan. Lisää joukkoon tomaattipyree, sriracha, sinihomejuusto ja smetana, ja sekoita tasaiseksi.

Levitä täyte tasaisesti paistetun munakaspohjan päälle, ripottele päälle noin kaksi kolmasosaa juustosta. Kääri munakas leivinpaperin avulla rullaksi ja ripottele loppu juustoraaste rullan päälle. Paista rullaa uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes juustoraaste on sulanut ja saanut hiukan väriä. Tarjoa maidon ja vihersalaatin kanssa.

Munakasrulla on tosi hyvää myös uudelleen lämmitettynä, jolloin se on saanut maustua ja vetäytyä jääkaapissa. Mums!Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.