Himokokkaajan ei-niin-salaiset tunnustukset

Porsaankyljyksiä herkkusienimuhennoksella


Tykkään porsaankyljyksistä tosi paljon, mutta teen possua tosi harvoin. Pekonia kuluu aamiaisen ja carbonaran muodossa pari pakettia kuussa, mutta muita possun osia kokkaan harvakseltaan. Viimeksi taisi tulla tehtyä Farangin karkkipossua.

Herkkusienimuhennoksella grationidut porsaankyljykset riisipedillä on possuruokaa parhaimmillaan. Kyljkset ruskistetaan pannulla ja peitetään uuniin mennessä herkkusienimuhennoksella, jolloin ne pysyvät ihanan mehukkaina. Tätä reseptiä varten valmistin riisin uunivuuassa kanaliemessä, jolloin ei tarvita erillistä riisikattilaa.

Tämäkin ruoka siis valmistuu melkein itsestään, vaikka se nyt ei ehkä ihan täysin täytä ruokaympyrän oppeja. Kylkeen voi tietysti tarjota esim uunijuureksia jotka valmistuvat samassa uunissa riisin kanssa, kunhan ne heittää uuniin vähän ennen riisiä. Tämän kanssa sopisi hyvin myös esimerkiksi salviavoissa paistettu myskikurpitsa ja/tai balsamicoruusukaalit, joita tein taannoista #pastakulho-pastaani varten.

Herkkusienimuhennoksella gratinoidut porsaanfileet
porsaankyljyksiä

80 g voita
1 prk herkkusieniä
2 rkl jauhoja
1 dl kermaa
timjaminoksa
50 g parmesania

riisiä ja kanalientä 1:2

Esilämmitä uuni 200 asteeseen. Huuhtele ja valuta riisi. Kiehauta kanaliemi. Kaada riisi ja kuuma analiemi uunivuokaan ja sekoita. Kypsennä riisiä uunissa kunnes kypsää, noin 25 minuuttia.

Valuta herkkusienet, säästä suolaliemi. Halkaise herkkusienet.

Ruskista porsaanfileet hyvin ja paista juuri ja juuri kypsiksi. Huuhtele porsaankyljyspannu herkkusienipurkin nesteellä. Sulata puolet voista ja ruskista herkkusieniä hetki kattilassa. Lisää loppu voi. Sekoita joukkoon jauhot ja anna kuplia hetki. Lisää possupannulta herkkusienipurkin neste ja sekoita huolellisesti. Lisää kerma ja timjaminoksa ja anna kuplia hetki keskilämmöllä. Ota kattila levyltä, poista timjami ja sekoita parmesani muhennokseen.

Nostele porsaankyljykset kypsyneen riisin päälle ja kaada herkkusienimuhennos kyljyksille. Paista uunissa noin 10 minuuttia.

Tarjoa hapankaalin kanssa.Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.