Himokokkaajan ei-niin-salaiset tunnustukset

Savuporo-piparjuurivoileipäkakku

Jep, taas voileipäkakkua! Mutta kun kaverin mies on kala-allerginen, niin olihan mun pakko tehdä myös lihaversio. Tykkään itse enemmän kalakakuista, joten niitä on myös kivempi tehdä. Tavallaan. Toisaalta oli tosi kiva suunnitella ja testailla omia ideoita lihakakun toteutukseen. Melkein kaikissa löytämissäni resepteissä oli mun mielestä jotain vikaa, esimerkiksi maksapasteija kakussa oli muunkin raadin (oli pakko kysyä myös kaverin ja Poikaystävän mielipidettä) oli ehdoton nou-nou. Onneksi. Itse tykkään maksapasteijasta, mutta voileipäkakun täytteenä se kuulosti jotenkin tunkkaiselta.

Joten päädyin savuporoon! Piparjuuren kanssa. Joka sitten muuttuikin savuhäräksi, koska kaupassa ei ollutkaan sitten just silloin poroa kun olisin sitä halunnut. Tämä lihakakku lähtikin ihan lapasesta, kun löysin Instagrammista kukkakimppukakkuja. Koristeluun olisi saanut menemään aikaa vaikka kuinka, mutta puolessa tunnissa kun piti saada kaksi kakkua tarjoiluvalmiiksi, niin tulos oli tämä. Ihan hyvä silti!

Savuporo-piparjuurivoileipäkakku

1,5 isoa pakettia paahtoleipää (tummaa ja vaaleaa)
½ litraa maitoa

Täyte 1
300 g savuhärkää/poroa
1 punasipuli
300 g piparjuurituorejuustoa
250 g ranskankermaa

Hienonna punasipuli tosi pieneksi. Hienonna savuhärkä/poro pieniksi kuutioiksi (tai oikeastaan ruuduiksi, koska niitähän siivuista tulee). Tässä voi myös halutessaan käyttää blenderiä, sillä saa makuja tietyllä tavalla vapautumaan, mutta siitä tulee vaan omaan suutuntumaan vähän turhan mössöä. The choice is yours! Sekoita kaikki täytteen aineet hyvin kulhossa.

Täyte 2
3 maustekurkkua
2 pientä punaista paprikaa (tai 1 iso)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g ruohosipulituorejuustoa

Kuutioi kurkku ja paprika pieniksi, sekoita kaikki täytteen aineet kulhossa.

Kokoaminen

Leikkaa leivistä reunat pois. Suojaa pyöreä vuoka (esim salaattikulho)elmukelmulla niin, että kelmun siivekkeet yltävät reilusti vuuan reunojen yli. Lado vuuan pohjalle kerros paahtoleipää. Ensimmäisen leipäkerroksen tulisi peittää noin 1/3 vuuasta. Tilkitse tarvittaessa raot leivänpaloilla. Sijoita tällöin kokonaiset siivut reunoille ja tilkintäpalat keskelle. Kostuta leipäkerros huolellisesti maidolla esimerkiksi sudin avulla. Leipien tulee olla tasaisen kostutettuja, mutta ei litimärkiä.

Levitä hieman alle puolet savulihatäytteestä leipien päälle, tasoita esim palettiveitsellä tai nuolijalla. Lado täytteen päälle uusi leipäkerros ja kostuta kuten edellä. Levitä suolakurkkutäyte toisen leipäkerroksen päälle. Toista edelleen kolmannen leipäkerroksen ja lihatäytteen kanssa, ja päällimmäiseksi vielä kerros leipiä. Nosta kelmun liepeet leipäkerroksen päälle ja jätä voileipäkakku yöksi jääkaappiin painon alle.

Koristelu

kuorrute
200 g tuorejuustoa

koristeeksi
1 pkt savukinkkua (pyöreitä siivuja)
½ pkt savuhärkää (pyöreitä siivuja)
tammenlehväsalaattia
herneenversoja
1 puntti kevätsipulia

Kumoa kakku varovasti alustalle ja kuorruta.

Taita kinkku- ja porosiivut puoliksi ja pyöritä ruusuiksi. Asettele rullat keskelle kakkua. Asettele pieniä salaatinlehtiä ja herneenversoja liharullien ympärille. Aseta kevätsipulin vihreät varret kukkakimpun varsiksi.Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.