Himokokkaajan ei-niin-salaiset tunnustukset

Appelsiini-rosmariinigranola

Ihmisillä on nykyään niin paljon kaikkea, että tykkään nykyään antaa paljon ruoka- ja elämyslahjoja. Jouluna tein useampaakin eri granolaa lahjaksi, ja yksi purkki jäi omaan käyttöönkin.

Yksi omista sävellyksistä oli appelsiini-rosmariinigranola, josta tuli ihanan rapsakkaa ja samalla jotenkin hienostuneen makuista. Granolahan on siitä kiva, että perusohjeeseen voi oikeastaan lisätä rajattomasti eri makuja, nyrkkisääntönä toimii hiutaleiden, siemenien tai pähkinöiden, kookosrasvan ja siirapin tai hunajan suhde. Inkivääri-sitruunagranolaan livahti esimerkiksi sitruunankuoren lisäksi inkiväärihunajaa ja -jauhetta, ja koristeeksi sokeroitua inkivääriä ja kuivattua sitruunaa.

Appelsiini-rosmariinigranola sopii ehkä vähän aikuisempaan makuun ja se on tarkoituksella hieman vähemmän makea. Appelsiininkuorta voi halutessaan lisätä, mikäli haluaa appelsiinin maun tulevan vahvemmin esiin. 

Appelsiini-rosmariinigranola

1 appelsiinin raastettu kuori
1 rkl tummaa ruokosokeria
2 oksaa rosmariinia, lehdet riivittynä
4 dl kaurahiutaleita
1,5 dl kurpitsansiemeniä
½ dl kookosrasvaa
1 dl vaahterasiirappia
1 rkl appelsiinimehua

Hiero appelsiininkuoriraaste, sokeri ja rosmariininlehdet tuoksuvaksi tahnaksi. Sekoita kaurahiutaleet ja kurpitsansiemenet keskenään kulhossa. Sulata kookosrasva kattilassa. Lisää joukkoon vaahterasiirappi, appelsiinimehu ja appelsiini-rosmariinisokeri, sekoita tasaiseksi. Sekoita kuivat aineet ja siirappiseos huolellisesti keskenään.

Paahda granolaa 150-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä kokonaan ennen purkittamista. Granola säilyy ilmatiiviissä purkissa huoneenlämmössä noin kuukauden. Jos annat purkin lahjaksi, koristele granola esimerkiksi pakastekuivatuilla karpaloilla tai kuivatuilla appelsiininsiivuilla, rosmariinilla ja tomusokerilla.Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.