Himokokkaajan ei-niin-salaiset tunnustukset

Bataatti-linssi-curry 

Curry on yllättävän kätevää ja nopeaa arkiruokaa. Tämä oli pitkään aikaan ensimmäinen vegesafka, johon ei tullut myskikurpitsaa! Bataatin voi hyvin korvata myskikurpitsalla, perunalla tai parsakaalilla (joskaan parsakaalia ei tarvitse esikeittää), tai vaikka kanalla, jos ei tunnu vegeltä. Tästä tuli ihan vahingossa jopa vegaanista, mikä onkin hyvä muistutus sille, että ruoka ei todellakaan tarvitse eläinperäisiä aineksia ollakseen herkullista.

Itse en lähtenyt mukaan tammikuun vegaanihaasteeseen, koska pitkittynyt yskä väsyttää sen verran paljon, etten ole jaksanut miettiä kauppalistoja niin pitkälle. Curry sen sijaan tuntui tarpeeksi helpolta ja nopealta ja, mikä parasta, se vain paranee oltuaan yön jääkaapissa!

Bataatti-linssi-curry  (6:lle)

1 rkl kookosöljyä
1 keltasipuli
3/4 tl cayennepippuria
1 tl curryjauhetta
1 tl jauhettua inkivääriä
1 tl jauhettua korianteria
2 tl jeeraa
1 tl kurkumaa
1 tl paprikajauhetta
1 tlk tomaattimurskaa
1 tlk kookosmaitoa
1 bataatti (n. 800 g)
3 dl punaisia linssejä

Tarjoiluun
tuoretta korianteria
kevätsipulia
limeä

 

Kuori ja kuutioi bataatti. Esikeitä bataattikuutioita suolatussa vedessä noin 15 minuuttia.
Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna kookosöljy paistinpannulla. Kuullota sipulia ja mausteita keskilämmöllä reilun 5 minuutin ajan. Lisää pannulle esikeitetyt bataattikuutiot ja jatka kuullottamista muutaman minuutin ajan. Kaada joukkoon tomaattimurska ja kookosmaito. Sekoita kunnolla ja anna porista keskilämmöllä 15 minuuttia.

Lisää linssit ja keitä vielä 10 minuuttia. Tarjoa keitetyn (tumman) basmatiriisin kanssa. Silppua tuoretta korianteria ja kevätsipulia ja purista limemehua annoksen päälle.Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.