Himokokkaajan ei-niin-salaiset tunnustukset

Lehtikaalipasta

Keskiviikot on meillä olleet haastavia ruokapäiviä sen jälkeen kun menin vaihtamaan pikku apukokin agilityryhmän sunnuntaipäivästä keskiviikkoiltaan. Järkeilin, että saan sunnuntaina enemmän aikaan, ja keskiviikkona kasista ysiin tulee harvoin tehtyä muuta kuin löhöiltyä sohvalla. Totta sinällään, mutta en sitten faktoroinut mukaan matkoja – bussilla kun kuljetaan niin täytyy lähteä kotoa jo heti vähän seiskan jälkeen. Keskiviikkoisin meillä siis syödään nykyään jämiä tai jotain nopeaa.

Tänä keskiviikkona jotain nopeaa oli lehtikaalipasta. Lehtikaali yhdistyy mulla ensimmäisenä mielessä fetaan ja sitruunaan, ja niiden lisäksi mun teki mieli kikherneitä ja valkosipulia. Sitten vähän pimahdin kaupassa ja ostin myös ruusukaalia, koska onhan se kiva että on vähän eri kaaleja. Eikö? Tein alkuviikosta ekaa kertaa kikherneitä “alusta asti”, eli purkkivalmiin sijaan liottelin ja keittelin herneet itse. Mikä ero! Ihanan rapsakoita ja maukkaita. Keskiviikkona en tietenkään ehtinyt siihen ruveta enkä ollut tarpeeksi kaukaa viisas aloittaakseni prosessin jo maanantaina, joten tyydyin Bonduellen purkkiversioon, joka on kuitenkin melko rapsakkaa tullakseen purkista.

Tuli kyllä ihan possuhyvää, tästä voisi myös tehdä vähän carbonaratyyppisen ratkaisun lisäämällä pekonia ja kananmunaa. Kotona tuli mieleen myös, että paahdetut pinjansiemenet voisi olla kivoja pastan päällä, mutta ne oli nyt meiltä loppu, ja koska mulla oli kiire en ruvennut testaamaan paahdettuja kurpitsansiemeniä. Mutta suosittelen ehdottomasti jotain kivaa ja rouskuvaa pastan päälle, just pinjansiemenet voisi olla parhaita, tai sitten voisi lähteä vähän eksoottisemmin kokeilemaan vaikkapa pistaasipähkinöitä!

Lehtikaalipasta  neljälle

300 g linguinia (tai muuta nauhapastaa)
1 sipuli
1 iso yksikyntinen valkosipuli (tai 3-4 kynttä)
4 lehtikaalin lehteä
12 ruusukaalia
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
1 prk kikherneitä
200 g fetaa
(nokkos)suolaa
pippuria
raastettua parmesania

Laita vesi kiehumaan ja keitä pasta paketin ohjeen mukaan. Varaa noin desi keitinvettä.

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Poista lehtikaalista paksut ruodit ja hienonna lehdet. Poista ruusukaaleista kannat ja mahdolliset huonot lehdet, leikkaa ohuiksi siivuiksi.

Kuullota sipuleita paistinpannulla öljyssä keskilämmöllä kunnes ne ovat läpikuultavia. Lisää joukkoon lehtikaali ja kääntele kunnes lehdet ovat hieman pehmenneet ja väriltään tummanvihreitä. Ota pannu levyltä ja sekoita joukkoon ruusukaali sekä kikherneet. Mausta (nokkos)suolalla maun mukaan.

Valuta pasta, ja kääntele lehtikaaliseos sen joukkoon. Lisää tarvittaessa pastan keitinvettä. Lisää sitruunankuoriraaste ja sitruunamehu pastan joukkoon ja sekoita. Annostele lautasille, mausta pippurilla ja murentele annosten päälle fetaa ja parmesania.

 Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.