Himokokkaajan ei-niin-salaiset tunnustukset

Myskikurpitsamuffinssit

muffJoulu meni vahvasti sukulaisissa loisiessa, joten pääsimme Poikaystävän kanssa enimmäkseen valmiiseen pöytään. Tapaninpäivänä hääräsin kuitenkin meille mukaan yorkshire puddingeja ja kastiketta, sekä jälkkärin. Jep, myskikurpitsasta. Ja salviasta. Salvia ei kyllä maistunut tässä ihan niin paljon kuin olisin toivonut, mutta toi ruskistettu voi oli aivan mielettömän hyvä!

Kurpitsamuffinssissa on vähän sama idea kuin porkkanakakussa, ja hainkin tähän pohjaohjeen Annin uunissa -blogin porkkanakakusta. Pumpkin Pie Spicen ohje löytyy aiemmasta Eggnog-postauksestani, ja mikäli kaapista löytyy esimerkiksi piparkakkumausteseosta, se varmasti toimii myös.

Myskikurpitsamuffinssit (10 kpl)

200 g myskikurpitsaa
3 rkl voita
2 rkl tummaa ruokosokeria

2 dl tummaa ruokosokeria (esim intiaanisokeri)
2 kananmunaa
2 dl ruskistettua voita
(salviaa)
3 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl pumpkin pie spicea (tai 1½ tl kanelia ja ½ tl jauhettua inkivääriä)
75 g saksanpähkinöitä

Kuori sopivankokoinen pala myskikurpitsaa ja kuutioi se erittäin pieniksi kuutioiksi. Sulata 3 rkl voita paistinpannulla. Lisää kurpitsakuutiot ja sokeri, sekoita. Paista keskilämmöllä silloin tällöin sekoittaen, kunnes kurpitsa on pehmeää ja karamellisoitunutta, noin 20 min.

Sulata voi paistinpannulla keskilämmöllä ja jatka kuumentamista kunnes voi on kauniin kullanväristä. Nosta pannu pois levyltä ja isää voihin 10 salvianlehteä.

Sekoita sokeri, kananmunat ja hiukan jäähtynyt voi kulhossa ja sekoita huolellisesti.  Sekoita kuivat aineet ja mausteet toisessa kulhossa, ja siivilöi ne taikinaan noin desi kerrallaan. Sekoita tasaiseksi.

Rouhi pähkinät. Sekoita pähkinärouhe ja kurpitsapaistos taikinan joukkoon.

Nostele taikina lusikan avulla muffinssivuokiin. Täytä vuuista noin 3/4. Paista 175 asteessa 15-20 minuuttia, kunnes muffinssiin pistettyyn hammastikkuun ei jää taikinaa. Jäähdytä muffinssit huoneenlämmössä.

muff2

Omasta mielestäni muffinssit ovat parhaimmillaan vietettyään yön jääkaapissa.

Kuorrute

100 g huoneenlämpöistä voita
150 g tomusokeria
250 g kylmää tuorejuustoa

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri sekaisin. Sekoita sitten joukkoon tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi, sileäksi massaksi. Levitä kuorrute jäähtyneiden muffinssien päälle ennen tarjoilua.Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.