Himokokkaajan ei-niin-salaiset tunnustukset

Verigreippiä, fetaa ja bulguria

wp-image-910429394jpg.jpgEhkä ensi viikolla jo tulee jotain lihaisaa tänne bloginkin puolella – meillä syötiin jo viime viikolla ihan sairaan hyviä bataatti- ja kanaraneja – mutta tänään vielä pitäydytään vegessä, koska vege on tosi hyvää ja terveellistä ja usein ekologisesti kannattavaa! Paitsi tämä ruoka ei ihan kokonaisuudessaan, koska avokadot on mitä ilmeisimmin hyi-hyi, joten yritän olla syömättä niitä päivittäin.

Tämä vege syntyi kun Poikaystävä otti ja lähti työmatkalle koko päiväksi (kauas Ruotsiin asti!) ja jätti minut raukan yksin aamuseiskasta iltayhteentoista. Ja vielä sairaslomalla. Tuli sitten syötyä vähän niin ja näin, ja pärjäsinkin aika hyvin kaapista löytyvillä aineksilla! Verigreipin olin alunperin ostanut aamupalaksi, mutta en sitten ollutkaan syönyt sitä, koska mun aamiais- track record on taas repsahtunut ihan hervottoman onnettomaksi.

Minttuinen bulgur verigreipin, avokadon ja fetan kera

2 dl bulguria
2 dl vettä
1 rkl öljyä
½ tl suolaa

2 kevätsipulia
½ dl minttua
1 limen mehu

1 verigreippi
1 avokado
50 g fetaa

Hauduta bulgur pakkauksen ohjeen mukaan. Itse laiskasti kiehautin veden vedenkeittimessä ja sekoitin sitten öljyn, suolan ja bulgurin kanssa kattilassa. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi

Hienonna kevätsipuli ja minttu. Myös korianteri sopii tähän hyvin, mutta sitä ei just nyt ikkunalaudalla ollut. Sekoita hienonnettu minttu ja kevätsipuli ja purista limen mehu jäähtyneen bulgurin joukkoon. Nosta jääkaappiin viilenemään ainakin puoleksi tunniksi.

Kuori verigreippi: leikkaa päädyt pois ja sitten sivut kaarevasti terävällä veitsellä. Leikkaa hedelmä siivuiksi. Halkaise avokado ja poista kivi. Viipaloi malto kuoressa ja koverra ulos lusikalla.

Tarjoa jäähtynyt blugur greippi- ja avokadoviipaleiden kanssa, murustele päälle fetaa.Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.