Himokokkaajan ei-niin-salaiset tunnustukset

Flatbread-pizzat kahdella täytteellä

Viikonloppuna meillä tehtailtiin lauantain leffapäivästä ylijääneen hummuksen innoittamana flatbread-pizzoja. Pannulla paistettujen flatbreadien tai pitaleipien päälle levitetään tomaattikastikkeen sijaan hummusta, ja sen jälkeen muut täytteet. Tämä oli varsinaista pikaruokaa siitäkin huolimatta, että tein flatbreadit omin pikku kätösin.

Alun perin suunnitelmana oli tehdä ihana vihreä green goddes -tyyppinen pizza kesäkurpitsalla ja mintulla, mutta lähikaupan kesäkurpitsan kilohinta oli sen verran reippaasti kipurajan yläpuolella tähän aikaan vuodesta, että vaihdoin sen ihan lennosta pinaattiin. Täytyy sitten kesällä kokeille kesäkurpitsaversiota. Lihaversioihin tuli sitten vuohenjuustoa ja jeeralla ja paprikalla maustettua kanaa.

Tässä taas ihan mahtava hävikistä herkuksi -ohje, jämähummuksen lisäksi tähän uppoaa oikeastaan melkein mikä vaan jääkaapista löytyvä kasvis. Tämä on myös kivaa yhdessä tekemistä, isompi satsi syntyy helposti ja nopeasti, ja kaikki voivat itse suunnitella pizzojensa täytteet. Itse meinaan ainakin kokeilla kesäkurpitsaversion lisäksi ainakin munakoisoa ja itämaisesti maustettua jauhelihaa.

Flatbread-pizzat kahdella täytteellä 4 kpl

½ annosta flatbread-taikinaa (ohje), tai valmiita pitaleipiä/rieskoja/tortillalättyjä
2 dl hummusta
2 valkosipulinkynttä
80 g pinaattia
8 kirsikkatomaattia
kourallinen juustoraastetta (esim mozzarella)
2 broilerin minuuttipihviä (tai 1 rintafilee)
1 rkl oliiviöljyä
½ tl paprikajauhetta
1 tl jeeraa
½ pötköä vuohenjuustoa
(½ sitruunan mehu)


Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen. Jaa flatbread-taikina neljäksi palloksi ja kauli tai painele palloset öljytyllä pinnalla ohuiksi lätyiksi. Paista flatbreadit kuumalla pannulla, noin 1,5 min per puoli.

Hienonna valkosipulinkynnet ja kuullota niitä paistinpannulla muutaman minuutin ajan. Laske lämpöä ja lisää huuhdeltu pinaatti. Sekoittele lastalla kunnes pinaatti on lakastunutta ja kauniin tummanvihreää.

Sekoita kulhossa öljy ja mausteet, kääntele kanat mausteseoksessa. Paista kana kypsäksi paistinpannulla, hienonna.

Levitä jokaiselle flatbreadille noin ½ dl hummusta. Levitä hieman juustoraastetta hummuksen päälle. Jaa pinaattiseos kahden lätyn kesken ja levitä pilkottu kana toisille lätyille. Halkaise kirsikkatomaatit ja jaa pizzojen kesken. Ripottele vielä vegepizzojen päälle juustoraastetta ja kanapizzoille siivutettua vuohenjuustoa.

Paista uunissa 8-10 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja saanut vähän väriä. Purista vegepizzan päälle sitruunamehua ennen tarjoilua.Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.