Himokokkaajan ei-niin-salaiset tunnustukset

Myskikurpitsapyree ja kikhernesalaatti

Tämän reseptin kehityksestä täytyy kiittää siskoa. Hän oli syönyt jossain aivan mielettömän hyvää myskikurpitsapyreetä ja on sen jälkeen vienosti pyytänyt eli tasaisin väliajoin kysynyt, että milloin voisin tehdä hänelle myskikurpitsapyreetä. Mikä oli toisaalta tosi imartelevaa ja toisaalta vähän kamalaa, koska mitä jos mun bluffi paljastuisikin, enkä olisikaan kummoinen kokkaaja? Proteiininlähteeksi valikoitui iki-ihana kikhernesalaatti.

Viime viikonloppuna meillä oli kuitenkin perinteinen siskot + punaviiniä + SingStaria -ilta, jolloin nyt sitten vihdoin käärin hihat ja kävin pyreen tekoon. Ja siitä tuli kyllä ihan ylihyvää! Ehdotin alunperin myskiksen kylkeen pihvejä, mutta sisko toivoi kasvisruokaa, joten päädyin tarjoamaan pyreen kanssa valkosipulista pinaattia ja mausteisia kikherneitä. Toimi.

Myskikurpitsapyree 2:lle

pieni myskikurpitsa (n 600 g)
voita
4 tl ruskeaa sokeria
15 salvianlehteä

Halkaise ja kuori myskikurpitsa, poista siemenet lusikalla. Kuutioi hedelmäliha suht pieniksi kuutioiksi (mitä pienempi kuutio, sitä nopeammin kypsyy).

Sulata reippaasti voita pannulla, lisää myskikurpitsat. Paistele silloin tällöin sekoitellen keskilämmöllä, kunnes kypsiä (noin 15-25 min, riippuen kuinka isoja kuutioita olet tehnyt). Lisää voita tarvittaessa (eli jos voi ehtii imeytyä). Lisää sokeri paistamisen keskivaiheilla ja salvian lehdet loppupuolella.

Kun kuutiot ovat pehmeitä, soseuta pyreeksi sauvasekoittimella.

Mausteinen kikhernesalaatti

1 prk kikherneitä (Bonduelle 310/265g) tai 2,5 dl kuivattuja, liotettuja ja keitettyjä
1 tl kurkumaa
1 tl jeeraa
½ ruukkua korianteria
1 iso valkosipulinkynsi
1 sitruunan mehu
150 g (luomu) fetaa

Valuta ja huuhtele kikherneet. Mausta kurkumalla ja jeeralla. Silppua korianteri, kuori ja raasta valkosipuli ja sekoita kikherneiden joukkoon. Purista sitruunan mehu ja murustele feta kikherneiden päälle. Sekoita ja anna maustua jääkaapissa ainakin 20 min.Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.