Himokokkaajan ei-niin-salaiset tunnustukset

Parmesan-tomaattifrittata ja aamiais-smoothie


Enpä olekaan pitkään aikaan blogannut aamisruokia! Tai oikeastaan syönytkään, olen taas repsahtanut aamiaisettomaan ruokarytmiin, ja se olisi nyt tavoitteena fiksata. Nyt kun mennään jo vähitellen valoon päin, pimeydenkään ei pitäisi vaikuttaa niin negatiivisesti edes tällaiseen synnynnäiseen muumiin.

Tällaisia pidemmän kaavan aamiaisia – vaikka tämänkin pyöräyttämiseen meni alle puoli tuntia! – tulee nautittua vain viikonloppuisin, mutta ehkä ainakin salittomina aamuina voisi kokkailla enemmänkin. Tuorepuurot oli pitkään mun juttu, mutta nyt nekin on jostain syystä jääneet tekemättä. Parannettavaa siis on!

Frittata on ainakin mulle paljon helpompi kuin munakas. Mun hermoilla munakkaasta tulee usein kokkelia, ihan viimeistään kun se pitäisi kääntää. Frittataa vaan haudutellaan kannen alla hyytymiseen asti, ja samalla ehtii tehdä muutakin! Esim kikhernesalaatin, johon olen ihan koukussa, ja smoothien!

Smoothie syntyi ylijääneestä verigreipin puolikkaasta (Poikaystävä ei syö greippiä), ja oli muutenkin vähän jääkaapintyhjennysruokaa, mutta siitä tuli tosi hyvä! Mulla smoothiet tuppaa muutenkin olemaan vähän sellaista pyttipannua, että mitä nyt sattuu olemaan. Nykyään lisään usein smoothieihin SunSpeltin spelttikuitulisää, joka tuo smoothieen kivaa täyttävyyttä.

Parmesan-tomaattifrittata

4 kananmunaa
½ dl turkkilaista jogurttia
1 salottisipuli
2 kevätsipulinvartta
6 kirsikkatomaattia
2 rkl parmesanraastetta

Riko munien rakenne kulhossa. Lisää jogurtti ja sekoita kuohkeaksi ja tasaiseksi.

Hienonna sipulit ja viipaloi kirsikkatomaatit. Kuullota sipuleita keskilämmöllä pienessä määrässä öljyä pari minuuttia, lisää sitten munamassa ja tomaattiviipaleet. Anna hautua kannen alla kunnes munamassa on melkein hyytynyt päältä. Lisää tässä vaiheessa parmesaani. Säätele lämpöä tarvittaessa, jos pohja alkaa näyttämään liian rapsakalta. Matala keskilämpö on aika hyvä, hyytymiseen menee noin 10 minuuttia.

Verigreippi-granaattiomena-smoothie kahdelle

½ verigreippi
1 banaani
1 rkl hunajaa
½ dl granaattiomenansiemeniä (pakaste)
2 rkl SunSpeltin Tyrni-spelttikuitulisää
2 dl jogurttia
2 dl mantelimaitoa

Viipaloi banaani ja lohko verigreippi. Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja surauta sauvasekoittimella smoothieksi.Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.