Himokokkaajan ei-niin-salaiset tunnustukset

Pinaattia, pinjansiemeniä ja rusinoita

Pinaattia, rusinoita ja pinjansiemeniä kuulostaa ensin vähän hassulta, koska itse en välitä rusinoista edes pullassa. Tähän reseptiin rusinat kuitenkin sopivat, ja liotettuna niiden makeus hiukan taittuu. Meillä mentiin Urtekramin sultanarusinoilla. Lakritsinjuurta ei kaupasta löytynyt, ja reseptin vaihtoehdoksi tarjoama muskottipähkinäkin unohtui kauppaan. Lisäksi ostimme jostain syystä vahingossa vain 100 g pinaattia, mutta resepti toimi tällaisilla muutoksillakin.

Juustona meillä oli vuohenmaidosta tehty manchego, vaihtoehdoksi kirjassa suositellaan zamoranoa tai roncalia. Juustoa voi ripotella aika runsaasti, suolainen juusto tuo ihanan kontrasti rusinoihin. Meillä oli muiden ruokien ansiosta myös granaattiomenansiemeniä, joten lisäsin vielä niitäkin annoksen päälle. Tämä on kokonaisuudessaan muuten tosi nopea valmistaa! Rusinoiden liottaminen poislukien aikaa kuluu maksimissaan vartti!

Tämä ihana alkupala on alunperin upeasta Copas y Tapasin keittokirjasta.

Pinaattia, rusinoita ja pinjansiemeniä

100 g laadukkaita rusinoita
oliiviöljyä
1 yksikyntinen valkosipuli
2 salottisipulia
1 dl valkoviiniä
250 g tuoretta pinaattia
1 dl paahdettuja pinjansiemeniä
(lakritsinjuurta)

50 g kovaa murenevaa juustoa
(granaattiomenan siemeniä)

Peitä rusinat kuumalla vedellä ja anna liota kaksi tuntia. Kuori ja silppua sipulit.

Kuumenna oliiviöljy pannulla ja kuullota sipuleita miedolla lämmöllä muutaman minuutin. Raasta sipuleiden päälle lakritsinkuorta hienoteräisellä raastimella. Lisää viini ja anna sen kiehua kokoon. Pese sillä välin pinaatti ja valuta se hyvin. Lisää pinaatti, pinjansiemenet ja valutetut rusinat pannulle. Mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä miedolla keskilämmöllä kunnes pinaatti on pehmennyt.

Murusta päälle juusto ja tarjoile kuivan valkoviinin ja tuoreen leivän kanssa tai pääruuan lisukkeena. Mikäli haluat tehdä annoksesta vegaanisen, kokeile juuston sijasta esim Viimeistä murua myöten -blogin vegaanista mantelifetaa.Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.