Himokokkaajan ei-niin-salaiset tunnustukset

Kesäkurpitsapihvit

Viime viikonloppu kului ruokakuvaamisen ja inspiraation merkeissä, ja nyt riittää ihan eri tavalla taas intoa ja ideoita blogiin. Vietin ensin lauantaina produktiivisen kolmetuntisen Kaapelitehtaalla Valokuvataiteen museossa Mari Moilasen vetämällä Ruokakuvia kännykällä – kurssilla ja opin niksin jos toisenkin. Sunnuntai puolestaan meni Jenni Häyrisen, Veera Rusasen ja Saara Atulan pitämässä Luovassa Workshopissa. Workshopissa käytiin läpi niin ruuan stailausta ja kuvaamista kuin Instagramin ja Pinterstin hyödyntämistä blogin näkyvyyden nostamisessa. Päässä surisee ja puhelin on kuvia pullollaan. Loppuviikko menee varmasti somejuttuja miettiessä, kuvakulmia hakiessa ja Instafeediä kuratoidessa. Pinnailusta puhumattakaan.  

Blogiarkistoja kaivellessa törmäsin aivan ihanaan kesäkurpitsapihvien reseptiin, joka on odottanut julkaisua melkein vuoden päivät. Kesäkurpitsa on pitkään ollut yksi suosikkivihanneksistani monipuolisuutensa ansiosta, enkä malta odottaa sen tulemista sesonkiin. Kesäkurpitsan kanssa sopii erinomaisesti niin feta kuin vuohenjuustokin, ja itse tykkään syödä sitä jogurttikastikkeiden kanssa. Tai pastan joukossa keventämässä spagettia.

Kesäkurpitsapihvit

800 g kesäkurpitsaa
2 kevätsipulia varsineen
2 tl suolaa
1,5 dl spelttijauhoa
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
2 munaa
minttua maun mukaan, noin kourallinen

(panko)korppujauhoja
rypsiöljyä paistamiseen

Raasta kesäkurpitsa raastimen isolla terällä tai yleiskoneen raasteterällä. Vuoraa lävikkö kuituliinalla ja laita kesäkurpitsaraaste lävikköön valumaan ja sekoita 1 tl suolaa sen joukkoon. Anna valua noin 30 min ja purista ylimääräinen neste pois. Kuivaa raaste tarvittaessa vielä talouspaperilla, jotta siitä tulee mahdollisimman kuivaa. Mitä kuivempi raaste, sitä kiinteämpi pihvi.

Sekoita kulhossa kuivattu kesäkurpitsaraaste, hienonnetut kevätsipulit, loppu suola ja jauhot, mausta pippurilla ja sekoita hyvin. Lisää sitten kananmunat, sitruunan raastettu kuori, sitruunamehu ja hienonnetut mintunlehdet. Tee jauhotetuilla käsillä taikinasta palloja ja litistä ne pihveiksi. Pyörittele pihvit korppujauhoissa.

Kuumenna paistinpannu ja noin 1 cm öljyä sen pohjalla. Paista kesäkurpitsapihvejä noin 2-3 minuuttia, kunnes ne ovat pohjasta kullanruskeita, käännä ja paista toinen puoli. Paistinpannun tulisi olla keskilämmöllä niin, että öljy on kuumaa mutta pannun pohja ei saa olla niin kuuma, että pihvit palavat. Valuta pihvit talouspaperin päällä ja tarjoa sitten lämpimänä sitruunaisen minttujogurtin kanssa.Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.