Himokokkaajan ei-niin-salaiset tunnustukset

Maailman helpoin parsapasta

Talvilomat on nyt lusittu ja nokka suunnattu kohti kevättä! Parsa-aika alkaa pikkuhiljaa olla käsillä, ja Helsingin Stockalta sai jo viime viikonloppuna espanjalaista parsaa parin euron nippuhintaan. Koulupäivän jälkeen oli niin kauhea nälkä, että pyöräytin nopean ja ihan hitsin helpon parsapastan vartissa. Tähän menee aikaa sen verran kun pasta kiehuu, itse vielä nopeutin prosessia kiehauttamalla veden ensin vedenkeittimessä. Koska kauhea nälkä. Tähän ei muuten tarvitse liata edes leikkuulautaa, kun parsan voi kätevästi napsutella poikki.

Meillä on opeteltu uutta arkijärjestystä, kun meidän perheeseen tuli toinen koira. Baltazar on reilu 7-vuotias koiraherra Romaniasta, ja sopeutuminen on mennyt ihan uskomattoman hyvin. Keittiössä on nykyään entistä ahtaampaa ja isäntäväki saa enemmän liikuntaa kun poika pelkää veräjähissiä. Hän ei myöskään ole ihan samanlainen sekasyöjä kuin toinen apukokkimme, vaan enemmän äijäsyöpöttelijä (lihaa ja juustoa), joten tästä ruuasta tyyppi ei oikein perustanut.

Supernopea parsapasta 2:lle

200 g pastaa (esim linguini)
1 rkl voita
1 nippu vihreää parsaa
150 g maustamatonta tuorejuustoa
½ sitruunan mehu (tai kokonaisen jos haluaa sitruunaisemman)
½ dl pecorino romanoa raastettuna
1 dl pastan keitinvettä
mustapippuria
(suolaa)

Kiehauta vesi ja keitä pasta reilusti suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan al denteksi.

Kun pasta kiehuu, napsauta ensin parsoista varren puisevat osat pois ja pätki parsat sitten noin 3 sentin pätkiksi. Kuumenna paistinpannu ja paista parsoja voissa pari minuuttia, kuitenkin niin että ne jäävät vielä napakoiksi.

Varaa noin 1 dl pastan keitinvettä ja siivilöi pasta. Sekoita kypsän pastan joukkoon tuorejuusto, sitruunamehu, pecorinoraaste ja keitinvettä tarpeen mukaan. Sekoita joukkoon parsat ja mausta muutamalla rouhaisulla mustapippuria.Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.