Himokokkaajan ei-niin-salaiset tunnustukset

Passion-inkivääri-cocktail

Ystäväni pyysi minua keksimään vappudrinkin. Jonkun kivan ja pirteän. Viime vuonna vappudrinkkinä oli toiminut raparperi-rosca. Lupasin miettiä asiaa, ja siitä syntyi ihana, makeankirpeä passion-inkivääridrinkki.

Osallistuin tiistaina Bier-Bierissä järjestettyyn Mimmit juo bisseä -afterworkiin, jossa paritettiin erikoisoluita irtokarkkeihin. I know! Illan aikana maistettiin kuusi eri bisseä, ja 5 eri karkkia. Laku toimii esimerkiksi uskomattoman hyvin vadelmaisen sour-bissen kanssa. Tätä drinkkihommaa miettiessäni mulle nousi kuitenkin vahvasti esiin tapahtuman alkumalja, passionilla ja inkiväärillä maustettu olut, Beerbliotekin Passion for Gingers.

Niinpä kävin tuumasta toimeen. Kokeilin pariakin eri versiota ja ihastuin kaikkiin! Bissellä, rommilla, virgininä. Kaikki toimii. Virginissä käytin jäistä mangoa jääpalojen sijasta, ja sekin toimi! Eli jos ei pakastimessa ole tilaa jäädyttää jääpaloja, niin pari pussia pakastemangoa ajaa kyllä asian.

Passionhedelmä on kypsänä kurttuinen, eli kannattaa valita vähän rypistyneempi kaveri täysin siloposkisen sijaan.

Passion-inkivääridrinkki 2:lle

1 iso (tai 2 pientä) passionhedelmä(ä)
1 lime
8 cl vaaleaa rommia tai 1 dl meksikolaista olutta
1 dl inkivääriolutta
kivennäisvettä

jäitä (tai pakastemangoa)
mintunlehtiä

Halkaise passionhedelmä ja jaa sisus kahden lasin kesken. Halkaise lime ja purista mehu laseihin. Mittaa kumpaankin lasiin 4 cl rommia (tai ½ dl olutta) ja ½ dl inkivääriolutta. Laita lasiin kourallinen jääpaloja, -murskaa tai mangoja ja kaada päälle loraus kivennäisvettä (esim yksi juomamitallinen toimii hyvin). Sekoita ja maista, lisää tarvittaessa 1 tl sokeria ja sekoita hyvin. Koristele mintunlehdillä.

Virginiin voi laittaa tuplamäärän ginger beeriä ja vichyä.

Valviran ohjeistuksen mukaisesti alkoholia koskeva kommentointi tullaan poistamaan.Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.