Himokokkaajan ei-niin-salaiset tunnustukset

Satokausiasiaa

Ensi viikon jälkeen on jo toukokuu, viimeinen kevätkuukausi! Ja sitten on kesä. Vaikka sataisi räntää ja pieniä kiviä. Suomen kesä on käsite, joka sisältää kaikki sääilmiöt pikkupakkasista trooppisiin öihin ja juhannuksena saattaa olla kylmempi (ja enemmän lunta!) kuin jouluna. Mutta se on kuitenkin kesä, on valoisaa – paitsi ukkosella – ja ennen kaikkea suomalaiset kasvikset ovat ihan oikeasti sesongissa.


Toukokuusta alkaen blogissa tapahtuu pieniä muutoksia. Olen pääsiäisenä harrastanut paljon blogi-ideointia ja kirjannut Satokausikalenteria hyväksikäyttäen ylös postauskehikkoa pitkälle lokakuulle asti. Jatkossa blogin olisi tarkoitus toimia entistä enemmän satokausiajattelun puitteissa, ja julkaisen viikoittain “viikon vihanneksen” (joka voi tosin olla myös hedelmä, marja tai juures), jonka ympärillä postaukset sitten pyörivät. Tavoitteenani on entisestään lisätä kasvisten käyttöä omassa keittiössä ja hyödyntää sesongissa olevaa kotimaista tuotantoa. Toiveissa olisi käydä enemmän torilla ja kauppahalleissa, ja käyttää enemmän myös tuotteita, jotka eivät ole perinteisesti kuuluneet omiin suosikeihin (I’m looking at you nauris ja retiisi!). Sekundäärisenä tavoitteena yritän lisätä kalan käyttöä keittiössä ja saada Poikaystävän tykästymään muihinkin eväkkäisiin kuin loheen.

Postaan edelleen kolme kertaa viikossa maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin, mutta lisäksi yritän kehittää myös wine and dine – osiota eli tehdä ravintolanostoja edes kerran kuussa.

Otan tosi mielelläni vastaan niin kasvisehdotuksia kuin ravintolavinkkejäkin, kommentoikaa rohkeasti! 🙂Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.