Himokokkaajan ei-niin-salaiset tunnustukset

Vadelmaiset suklaa-mantelivoiherkut

Makeaa maanantaita! Alkuviikkoon kaipaa usein jotain pehmennystä, ja mikäs sen mukavampaa kuin saada vähän sokerifiksiä heti ensimmäisenä päivänä. Nämä suklaaherkut ovat melkein terveellisiä ja aktiivinen tekoaika on lyhyt. Näin mobiiliaikana tulee harvoin ihan oikeita yllätysvieraita kylään, mutta nämä sopisivat sellaisillekin – raaka-aineetkin ovat sellaisia, joita on helppo säilyttää pidempiä aikoja.

Viikonloppu sujui taas ruokajuttujen parissa. Lauantaina osallistuin aamusta ruokabloggaajien aamiaisseminaariin What’s cooking Helsinki – tapahtumaan liittyen, ja sen jälkeen kävin koluamassa tapahtuman astiakirppiksen ja fiilistelemässä bloggaajakollegoiden kokkausnäytöksiä. Sunnuntaina puolestaan olivat vuorossa kevätmessut, joissa etenkin luomu ja lähiruoka -osasto kiinnosti. Osasto oli kuitenkin kauhean pieni, joten vietimme enemmän aikaa ihanassa puutarhagrottossa ja Kauniisti Kotimaisen kimppupajassa harjoittelemassa kukkiensidontaa. Nappasin messuilta mukaan Forsmanin teetä, Linan ihania hamam-pyyhkeitä, lajitelman siemeniä ja herkullisia pikkutuottajan makkaroita. Niin ja aikamoisen jumbokimpun tulppaaneita! 

Mutta konvehdit! Näiden viehätys piilee niiden helppoudessa ja muokattavuudessa. Hintavan mantelivoin voi joko tehdä itse tai korvata maapähkinävoilla (tai miksei ihan millä tahansa pähkinävoilla). Valkosuklaan voi jättää kokonaan pois ja korvata tuplamäärällä tummaa suklaata, jolloin näistä tuleekin oikeastaan ihan oikeasti aika terveellisiä.

Chia-vadelmahilloa jää vähän yli, ja se on ihana herkku itsessäänkin, suosittelen tekemään vaikka pelkästään sitä. Se maistuu vaikka paahtoleivän päällä, puuron tai jogurtin seassa, tai vaikkapa smoothiekulhossa. Mä olen aiemmin ollut vähän henkisesti chia-vastainen, ja se on kuulostanut epäilyttävältä, mutta tämän ohjeen myötä olen löytänyt chia-hillon ihanuuden. Kyttään kaupoissa hillojen etikettejä ja pyrin valitsemaan aina marjaisimman ja vähäsokerisimman version, mutta pakastemarjoista ja chiasta itse sekoiteltu versio on niin helppo, nopea ja ennen kaikkea maukas, että saatanpa siirtyä kokonaan siihen.

Suklaaherkut chia-vadelmahillolla ja mantelivoilla (20 kpl)

200 g pakastevadelmia
(1 rkl tomusokeria)
3 rkl chiasiemeniä

145 g tummaa suklaata
145 g valkosuklaata

mantelivoita

Kuumenna vadelmia kattilassa noin 3 minuuttia. Jos käytät tuoreita vadelmia, lisää loraus vettä tai sitruunamehua. Ota kattila pois levyltä ja sekoita chiasiemenet sekä tomusokeri vadelmien joukkoon. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Sulata tumma suklaa vesihauteessa. Vuoraa paperiset minimuffinssivuuat reunoja myöten suklaalla esimerkiksi teelusikan avulla. Tummaa suklaata tulisi jäädä pari lusikallista koristeluun. Nosta vuuat pakastimeen noin 20 minuutiksi.

Sulata valkosuklaa, mikrota tumma suklaa tarvittaessa, jos se on päässyt jähmettymään liikaa.

Annostele suklaakuppien pohjalle mantelivoita ja chia-vadelmahilloa noin fifty-fifty sen verran, että vuuista on täytetty noin neljä viidesosaa.

Lusikoi sulatettua valkosuklaata kuppien päälle kansiksi. Tiputtele kansille tummaa suklaata, ja marmoroi pinta hammastikun avulla. Laita konvehdit pakastimeen noin 15 minuutiksi.

Irrota muffinssivuuat varovasti konvehdeista. Säilytä konvehteja ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa.

Resepti-inspiraatio Anett Velsbergin Instagramista ja blogista.Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.