Himokokkaajan ei-niin-salaiset tunnustukset

Raparperi-vuohenjuustopizza

Viikko 20! Raparperiviikko! Luvassa hapanta kirpeyttä ja jälkkäreitä, ja aivan törkeän hyvä raparperipizza. 

Kun aloin suunnitella satokausireseptiviikkoja, tavoitteenani oli tehdä joka viikko suolaista ja makeaa. Sipulin suhteen en lähtenyt tekemään mitään ihmeellistä, mutta päätin jo alkuunsa, että raparperia käytän johonkin suolaiseen. Kun sitten törmäsin Hannan Soppa -blogia selaillessani tähän raparperi-vuohenjuustopizzaan (alkuperäisresepti Kananpoikien Bistro -blogissa).


, niin pakkohan sitä oli testata. Olin tosin myös scoutannut vanhasta Glorian ruoka ja viini -lehdestä ihanan raparperichutneyn ohjeen, joten siitä sitten yhdistämään.

Chutneyn kanssa kävi klassisesti enkä tajunnut ostaa sitä varten kuin raparperia, joten Jouni Toivasen alkuperäisresepti jäi lähinnä suuntaa antavaksi. Onneksi meidän perusruokavarasto on siinä määrin kattava, että sain aikaan oikein kivan, pirtsakan chutneyn.

Yrttifriikkinä tähänkin pitää yhdistää jotain tavallisesta poikkeavaan. Normaalisti pizzan kanssa kuuluu mun mielestä olla basilikaa koska se sopii tomaatin kanssa niin hyvin, mutta raparperin kanssa suosittelen timjamia! For real, timjami sopii raparperin happoisuuteen samalla tavalla kuin sitruunankin.

Raparperi-chutney

2 raparperin vartta (n 150 g)
1 varhaissipuli tummanvihreää vartta lukuun ottamatta
1 rkl rypsiöljyä
3 rkl chili-punaviinietikkaa (Rajamäki)
3 rkl sokeria
1 tl jauhettuja korianterinsiemeniä
1 tl jeeraa
1 rkl chiasiemeniä

Huuhtele raparperi, leikkaa varret kolmeen osaan pitkittäin ja sitten pieniksi kuutioiksi. Hienonna varhaissipulin vaaleat osat. Kuullota sipulia ja raparperia öljyssä keskilämmöllä muutaman minuutin ajan, kunnes raparperi pehmenee hiukan. Sekoita joukkoon viinietikka, sokeri ja mausteet ja hauduta matalalla lämmöllä noin 10 minuuttia. Nosta kattila pois lämmöltä ja sekoita chiasiemenet chutneyn joukkoon. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.


Raparperi-vuohenjuustopizza

1 annos pizzataikinaa
1 annos raparperi-chutneya (ohje yllä)
1 pallo mozzarellaa
100 g vuohenjuustoa
varhaissipulin varsi
timjamia

Esilämmitä uuni 250 asteeseen (tai niin kuumaksi kuin uuni lämpenee). Taputtele pizzataikina ohueksi leivinpaperille. Levitä chutney tasaisesti taikinan päälle.

Viipaloi mozzarella ja murusta vuohenjuusto. Levitä juustot tasaisesti chutneyn päälle. Paista uunin keskitasolla 12-15 minuuttia, kunnes juusto on saanut väriä. Ripottele pizzan päälle hienonnettua sipulinvartta ja timjamia.Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.