Himokokkaajan ei-niin-salaiset tunnustukset

Varhaiskaalipasta

Helatorstaiviikko on tuntunut ihanan lyhyeltä, etenkin kun maanantaikin hurahti työmatkalla Tallinnassa, ja toimistolla on vietetty vain pari päivää. Eilen illalla meinasi jo iskeä sunnuntaimasennus, kunnes muistin että tänäänhän onkin vasta perjantai! Koska viikot vaan juoksee eteenpäin, niin voin kertoa vinkkinä, että varhaiskaalipasta on laiskan ja kiireisen kokkaajan unelma – se on valmista vartissa. Ja niin hyvää! 

Sitruunan ja parmesanin kanssa tietysti melkein mikä vaan maistuu hyvältä, mutta hiukan rapeaksi jätetty kaali maistuu ihanan raikkaalta pastassakin. Kaalipasta on myös oivallinen lisuke esimerkiksi jauhelihapihveille tai vaikka kanansiiville, jolloin pastan valmistus kannattaa aloittaa kun siipien paistoaika on suunnilleen puolessa välissä. 

Ensi viikolla otetaan tehokokkaukseen retiisi, mikä jännittää mua aika paljon! Katotaan mitä saan aikaiseksi! 

Varhaiskaalipasta 2:lle

50 g voita
1 varhaissipuli
2 valkosipulinkynttä
1/2 varhaiskaali
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
50 g parmesania

200 g spagettia

Laita vesi kiehumaan ja heitä joukkoon reippaasti suolaa. Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan.

Kun pasta kiehuu, viipaloi valkosipuli ja sipuli ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa kaali ohuiksi renkaiksi ja halkaise renkaat. Sulata voi ja kuullota sipuleita keskilämmöllä pari minuuttia. Lisää kaali ja jatka kuullotusta vielä 2 minuutin ajan, kunnes se pehmenee ja muuttuu hieman tummemman vihreäksi. Mausta suolalla maun mukaan. Sekoita joukkoon sitruunan kuori ja mehu sekä raastettu parmesani. Valuta pasta ja sekoita se kaalin joukkoon. Mausta mustapippurilla.Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.