Himokokkaajan ei-niin-salaiset tunnustukset

Varhaissipuli-flatbreadit

Varhaissipuli ja kevätsipuli on meidän keittiössä käytössä koko ajan. Varsien hennompi sipulinmaku sopii hyvin salaatteihin, keittoihin, wokkeihin ja erilaisiin kastikkeisiin. Varhaissipuliviikolle halusin kuitenkin keksiä reseptejä, joissa sipuli on enemmän pääosassa kuin tilpehöörinä tai makupohjana.

Suomalaiset varhaissipulit saapuvat kauppoihin pikapuoliin ja sitten pääsee taas tekemään varhaissipuli-pinaattipannaria ja kerma-sipulikastiketta uusien perunoiden kanssa. Nämä flatbreadit ovat saaneet inspiraation The Cockin flatbread-alkupalasta.

Varhaissipuli-flatbreadit

1/2 annosta flatbread-taikinaa

2 avokadoa
tammenlehtisalaattia
kylmäsavulohiviipaleita
nippu kevätsipulia
1 prk (kaura)creme fraichea
1/2 sitruuna

Huuhtele ja halkaise sipulit. Paahda niitä kuumalla parilapannulla kunnes niissä on tummat jäljet ja varret ovat muuttuneet tummanvihreiksi. Laita sipulit sivuun odottamaan.

Jaa taikina kuuteen osaan ja pyörittele palat palloiksi. Painele ja kauli pallot noin 2 mm flatbreadeiksi. Paista flatbreadit kuumalla öljytyllä pannulla molemmin puolin.

Levitä flatbreadille noin 1 rkl creme fraichea, revittyä salaattia, kylmäsavulohta, avocadoa ja paahdettua sipulia. Purista päälle sitruunamehua ja tarjoa heti.Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.