Himokokkaajan ei-niin-salaiset tunnustukset

Aasialaistyyppinen kolakastike ja ribsit uunissa

Tehtiin juhannuksena ekaa kertaa ribsejä, ja koska oli sen verran lämmin, mä en vaan voinut huudattaa uunia tuntikaupalla vaan oikaisin ja keittelin kylkipätkiä alkuun pari tuntia. Olin ostanut varta vasten kokista tarkoituksenani tehdä kolakastike ribsien valeluun, mutta juhannuslauantaina mieli teki enemmän aasialaistyyppistä glazea. Eli kompromissasin – vähän samaan tyyliin kuin Poikaystävä oli omasta mielestään jotenkin mukana ribsien teossa koska osallistui syömiseen – päätin että kyllähän kokis sopii aasialaiseenkin makumaailmaan.

Testailin vähän sitä sun tätä, ja lopputuloksesta tuli niin hyvä että mulla kävi klassiset ja unohdin ottaa ribseistä kunnon kuvia! Ribsit onnistui kuitenkin niin hyvin, että halusin ohjeen pikapikaa blogiin.

Kattilassa ribsit syntyy melkein itsestään ja kun marinadikin syntyy helposti sekoittamalla aineet keskenään, niin all in all tämä on tosi helppo ruoka. Ribsit voi halutessaan keittää jo edellisenä päivänä, jolloin tarjoilupäivän aktiivinen kokkausaika jää minimiin ja ribsien kylkeen voi pyöräyttää vaikka kotitekoisen kaalisalaatin. Ehkä ensi kerralla ohjeistankin Poikaystävän kokkaamaan ribsit…

Ribsit 2lle

1 kg porsaan kylkipalaa eli ribsejä
vettä
2 laakerinlehteä
2 tl suolaa
1 tl valkosipulisuolaa
1 tl sipulijauhetta
1 sipuli

kolakastike

2 1/2 dl kokista
1/2 dl vähäsuolaista soijaa
2 rkl makeaa soijakastiketta (ketjap manis)
1/2 dl sweet chili – kastiketta
1/2 dl agavesiirappia
1 tl kuivattua chiliä
n 5 cm pala inkivääriä raastettuna
3 valkosipulinkynttä raastettuna

tuoretta chiliä
varhaissipulin vartta

Huuhtele kylkipalat kylmässä vedessä ja katkaise tarvittaessa keskeltä niin, että palat mahtuvat isoon kattilaan. Kaada kattilaan vettä niin että ribsit peittyvät reilusti. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kuori pinnalle nouseva sakka. Kun vesi on kirkasta, lisää joukkoon mausteet ja sipuli, ja anna kiehua noin pari tuntia korkealla lämmöllä. Nosta kattila levyltä kun liha alkaa melkein irrota luista. Nosta ribsit kattilasta ja valuta ylimääräinen vesi pois.

Sekoita keskenään kolakastikeen ainekset.

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Asettele kylkirivit uunipellille leivinpaperin päälle ja sivele niihin kolakastiketta. Paahda grillivastuksen alla pari minuuttia kunnes glaze kuivahtaa ja tummuu hiukan. Lisää toinen kerros marinadia ja toista paahtaminen. Käännä ribsit ja levitä marinadia toiselle puolelle vielä kahteen otteeseen. Valmiit ribsit ovat tahmaisia ja hiukan rapeita pinnastaan.

Pilko chili ja varhaissipulin varsi ja sekoita yli jääneeseen marinadiin. Tarjoa ribsit kuumana marinadin ja esim dippivihannesten kanssa.Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.