Himokokkaajan ei-niin-salaiset tunnustukset

Panzanella persikoilla ja vuohenjuustolla

Persikka rakastaa lämpöä ja sopii täydellisesti grillattavaksi. Kuumuus pelastaa niin hiukan raa’an kuin vähän ylikypsänkin hedelmän. Grillatessa persikka pehmenee ja imee ihanasti itseensä grillin makua ja sen makeus syvenee. Tämä makeus taittuu hyvin hapokkuudella tai suolalla, ja persikka onkin superhyvä pari vaikkapa vadelmille tai vuohenjuustolle.

Italialainen tomaatti-leipäsalaatti panzanella aateloituu ihanaksi paahdetun persikan ja vuohenjuuston kanssa. Löysin Stockalta aivan ihanaa, valuvaa vuohenjuustobrietä, joka ei sitten tietenkään käyttäytynyt paistettaessa ollenkaan niin kuin vuohenjuusto. No biggie, hyvää se oli silti!

Persikka-panzanella


3 persikkaa
2 tomaattia
2 siivua kuivahtanutta leipää
kourallinen basilikaa

3 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
1/2 sitruunan mehu
ripaus sormisuolaa (Maldon)
mustapippuria

vuohenjuustoa

Lohko persikat ja tomaatit 8 lohkoksi. Paahda persikoita grillissä tai parilapannulla muutaman minuutin ajan niin että kumpikin puoli saa väriä. Paahda leivät rapeiksi ja leikkaa kuutioiksi. Silppua basilika.

Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa. Lisää tomaatit, paahdetut persikat, basilika ja leipäkuutiot, sekoita käsin.

Paahda vuohenjuustoa pannulla leivinpaperin päällä kunnes se saa väriä molemmin puolin. Annostele salaatti lautasille ja nosta vuohenjuusto salaatin päälle.Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.