Himokokkaajan ei-niin-salaiset tunnustukset

Tomaattitartar

Sitrusten ohella tomaatti on yksi suosikkiraaka-aineitani. Koska tomaattia menee meillä niin moneen ruokaan, halusin kehittää siitä jotain uutta ja spesiaalia. Ensimmäisenä kokeiluun lähti tomaattitartar, joki muistin nähneeni joskus Glorian ruoka ja viini – lehdessä. Ruuanlaittohetkellä kyseistä reseptiä ei sitten enää löytynytkään mistään, joten sovelsin sitten itse. 

Kalttaamisessa ja tomaattien pilkkomisessa menee oma aikansa, mutta rakenteesta tulee ihana. Parmesanin voi halutessaan jättää pois (esim vegaanit!), mutta rakenteen ja maun puolesta suosittelen kyllä laittamaan sitäkin. 

Tomaattitartar

400 g tomaatteja
2 valkosipulinkynttä
1 1/2 dl raastettua parmesaania
2 pientä salottisipulia
4 rkl punaviinietikkaa
kourallinen basilikaa

Hienonna salottisipulit mahdollisimman hienoksi. Kaada viinietikka sipulisilpun päälle ja laita jääkaappiin maustumaan.

Poista tomaattien kannat ja tee ristiviilto tomaattien vastakkaiselle puolelle. Kalttaa tomaatit nopeasti kaatamalla kuumaa vettä niiden päälle.

Poista tomaattien siemenet ja hienonna tomaatit mahdollisimman hienoiksi kuutioiksi. Laita tomaattikuutiot tiheään siivilään valumaan.

Raasta valkosipuli ja hienonna basilika. Sekoita valkosipuli, basilika ja parmesaani tomaattien joukkoon ja sekoita hyvin. Mausta parilla rouhaisulla pippuria ja hyppysellisellä sormisuolaa.

Sekoita salottisipulit ja viinietikka tomaattiseokseen ja anna maustua jääkaapissa vähintään vartti. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. 

Tomaattitartar sopii ihanasti bruschettan päälle, jolloin se kannattaa siivilöidä ennen käyttöä, tai pastaan.Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.