Himokokkaajan ei-niin-salaiset tunnustukset

Wine and Dine: Passio

Rakas ystäväni J muutti viime vuonna rapakon taakse, mutta on nyt kesälomalla Suomessa. Saatiin kaveriporukan kanssa sovittua pitkästä aikaa tyttöjen ilta, ja ravintolaksi valikoitui mut ja ex-vaimon Taste of Helsingissä hurmannut Passio. 

Passio on maistelumenuravintola, jossa valittavana on joko kolmen tai viiden ruokalajin menu koko pöytäseurueelle. Koska J on kasvissyöjä, meille suositeltiin aluksi kolmea ruokalajia, mutta tilasimme kuitenkin 5 lajin menun, kun ex-vaimokin oli kerrankin lapsivapaalla ja aikaa oli. Ja koska syöminen on niin kivaa 🙂

Keittiön tervehdyksessä oli rieskaa, mätiä ja kuivattua keltuaista, ja se sopi hyvin alkumaljoiksi tilaamamme kuohuviinin kanssa.

Ensimmäinen varsinainen alkuruoka oli ankkaa, ankanmaksamoussea, ankankoipiterriiniä, selleriä ja luumua. Itse rakastan ankkaa ja varsinkin ihanan täyteläinen ankanmaksamousse vei sydämeni. Menuviininä annokselle oli paritettu ihanan kevyt punaviini, ja luumu toi kokonaisuuteen kivaa raikkautta. 

Toinen alkuruoka muistutti hiukan Taste of Helsingissä rakastamaani gazpachosorbettia. Silkkisen pehmeää gazpachoa, thai-basilikasorbettia ja valutettua jogurttia. Niin hyvää! Keiton kanssa tarjoiltiin ihanan persikkaisen väristä valkoviiniä. 

Ensimmäinen pääruoka oli vaaleaa kalaa, muistaakseni siikaa, mustekalaa, perunaa, luumutomaattia ja tummaa valkosipulikastiketta. Kasvisruokana puolestaan naurista, parsaa ja porkkanaa (alla). Annos oli ihana, ja etenkin täydellisen pehmeä ja ihana mustekala herätti ihastusta. 

Toinen pääruoka oli possua, täydellistä sipulipyreetä, sipulia parilla eri tapaa sekä ihania kirsikoita. Tämän ruuan kanssa tarjoiltiin mun illan suosikkiviini, ihanan täyteläinen punkku.

Ennen jälkiruokaa tarjottiin paletinpuhdistaja, joka sisälsi rapeaa tattaria, maitojäätelöä ja puolukkavaahtoa. Tämä oli ihanan kiehtova annos, joka häälyi ovelasti suolaisen ja makean rajamailla. 

Jälkiruoka saapui ihanan Moscato d’Astin kanssa tarjoiltuna. Raparperia monella eri tapaa, tuo kuvassa ylhäällä näkyvä pylpyrä oli kohokastyyppinen, lämmin raparperivaahto. Nam! 

Passio on jäänyt aiemmin testaamatta, koska ravintolan nettisivuilla ei ole ollut mitään osviittaa menujen sisällöstä, mutta Taste of Helsingin annosten ja meidän illalliskokemuksen perusteella tämä on ehdottomasti paikka, joka kannattaa testata. Ruoka oli hyvää ja ympäristö viihtyisä, ja sijaintikin on kätevän kävelymatkan päässä Kampista. Lisäksi Passio on koko kesän auki, eli sinne pääsee illastamaan lomakaudellakin. Viiniparitukset oli kohdallaan ja viiden (+ kahden) ruokalajin jälkeen oli mukavasti sopivan täynnä, niin että ei jäänyt nälkä, mutta jaksoi jatkaa vielä tanssimaankin. Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.