Himokokkaajan ei-niin-salaiset tunnustukset

Kesäkurpitsa-halloumipihvit

Blogikesäloma vähän venähti ja syksy on jo melkein ovella! Kesätauon aikana tapahtui paljon, vaihdoin työnantajaa kymmenen vuoden jälkeen, aloitin Rescueyhdistys Kulkureilla tapahtumakoordinaattorina ja ehdin viettää reilun viikon kesälomaakin. 

Kesäkurpitsa on edelleen sesongissa ja sain uudelta kollegalta ihan mahtavan vinkin kesäkurpitsa-halloumipihveihin. Miten ei oo aiemmin tullu mieleen?! En tehnyt tätäkään ihan helpoimman kautta, vaikka toimii kuulemma niinkin simppelillä reseptillä kuin raastettua kesäkurpitsaa, raastettua halloumia ja kananmunaa. Mun versioon tulee lisäksi kikherneitä proteiiniksi, joten nämä ovat oikeastaan ihan kokonainen ateria.

Kesäkurpitsa-halloumipihvit

1 keskikokoinen kesäkurpitsa
200 g halloumia
1 kananmuna
1 prk kikherneitä
1/2 sitruunan mehu
kourallinen basilikaa
kourallinen minttua
1 varhaissipuli

Raasta kesäkurpitsa ja laita se lävikköön valumaan. Kuituliina on tässä hyvä apu, sillä saa puristettua ylimääräiset vedet kätevästi pois. Raasta halloumi. Valuta kikherneet ja soseuta ne sauvasekoittimella. Sekoita kananmuna ja purista sitruunan mehu kikhernesoseen joukkoon. Hienonna yrtit ja sipuli, sekoita ne kikhernetaikinan joukkoon. Lisää vielä kesäkurpitsa- ja halloumiraaste taikinaan ja sekoita nopeasti tasaiseksi.

Tee taikinasta nokareita esimerkiksi jäätelökauhalla ja taputtele ne pihvimäisiksi pannulla. Paahda pihvejä kuivalla pannulla pari minuuttia per puoli, kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita ja kypsiä. Tarjoa jogurttikastikkeen ja salaatin kera.1 thought on “Kesäkurpitsa-halloumipihvit”

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.