Himokokkaajan ei-niin-salaiset tunnustukset

Sitruunajuustokakku- cake popsit

Blogia lukeneet eivät ehkä ylläty siitä että kun teen cake popseja, ne maistuvat sitruunajuustokakulle. Nämä popsit olivat ulkonäkönsä ansiosta erityisesti pieniä tyttöjä puoleensa vetäviä, ja yksi cake popsien ansioista on mielestäni se, että ne voi koristella juuri sellaisiksi kuin itse haluaa. Cake popsien kanssa kannattaa ehdottomasti tarjoilla maitoa, sillä se sopii makeiden kakkutikkareiden seuraan kuin valettu. 

Tuorejuuston voi laittaa cake popseihin myös ilman paistamista, mutta siitä ei tule samalla tavalla aidon juustokakun makua. Candy meltsien sijaan voi käyttää esim valkosuklaata.  Cake popsit eivät ole mitään pikaruokaa, koska niitä täytyy joka välissä jäähdytellä ja seisottaa, joten tekeminen kannattaa aloittaa ihan viimeistään tarjoilua edeltävänä päivänä. 

Sitruunajuustokakku cake popsit

vaalea sokerikakkupohja
4 munaa
1½ dl sokeria
1½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja

400 g tuorejuustoa
2 keltuaista
½ dl sokeria

1 dl sitruunatahnaa, resepti täällä (kiireiselle myös purkkikama saattaa toimia)

candy meltsejä
2 rkl rypsiöljyä
koristeita
tikkaritikkuja

Tee ensin kakkupohja. Esilämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (mä käytin Uunikokin kohokasvuokaa). Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi, noin 10 minuuttia. Mikäli käytät leivinjauhetta, noin 5 min riittää, mutta mun mielestä leivinjauheesta tulee kakkupohjaan vähän pistävä maku, joten vatkaan suosiolla pidempään. Sekoita jauhot keskenään toisessa kulhossa, siivilöi ja kääntele nuolijalla vaahdon joukkoon. Kaada taikina valmisteltuun vuokaan ja paista noin 40 minuuttia. Jätä uuni päälle seuraavaa vaihetta varten.

Anna kakun jäähtyä. Murustele kakku ilmatiiviiseen rasiaan ja säilytä jääkaapissa.

Voitele pyöreä uunivuoka (halkaisija noin 18 cm). Sekoita tuorejuusto, keltuaiset ja sokeri keskenään tasaiseksi massaksi ja kaada valmisteltuun vuokaan. Paista 175 asteessa 45 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä sitten jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi.

Cake popseja varten sekoita juustokakkumassa, kakkumurut ja sitruunatahna tasaiseksi massaksi. Pyörittele massasta haluamasi kokoisia palloja ja laita valmiit pallot pariksi tunniksi jääkaappiin (tai kiiretapauksessa noin puoleksi tunniksi pakkaseen) jähmettymään.

Sulata candy meltsit (noin puoli pussillista) mikrossa 30 sekunnin intervalleissa ja sekoita välillä. Kun meltsit ovat sulaneet, sekoita joukkoon pari ruokalusikallista rypsiöljyä kuorrutteen notkistamiseksi. Dippaa tikun pää ensin sulaneeseen suklaaseen, seivästä sillä sitten kakkupallo ja dippaa kuorrutteeseen. Anna ylimääräisen kuorrutteen valua hetki pois, ja laita valmis kakkutikkari leivinpaperilla vuoratulle leikkuulaudalle tikku ylöspäin. Koristele strösseleillä ja muilla tilpehööreillä makusi mukaan. 

Anna valmiiden cake popsien jähmettyä jääkaapissa ainakin 3 tuntia. Valmiit popsit säilyvät jääkaapissa ilmatiiviissä rasiassa muutaman päivän. Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.