Himokokkaajan ei-niin-salaiset tunnustukset

Jauhelihapannari

Visualistina törmään säännöllisin väliajoin ongelmaan, jossa joku ruoka on aivan sairaan helppoa ja törkeän hyvää, mutta se näyttää kuvattuna kovin epämairittelevalta, kuten esimerkiksi munakasrulla. Nämä helpot, nopeavat ja maistuvat arkiruuat ovat kuitenkin meidän keittiössä kiireisten arkipäivien pelastus. Julkaisen niitä resepteineen silloin tällöin Instagramin stories-osiossa, mutta sieltä ne katoavat vikkelään. Näiden reseptien perään kysellään, joten niitä täytynee julkaistakin, kuvista huolimatta 😀

Jauhelihapannari on ihan mielettömän helppo ja aktiivista kokkausaikaa tähän kuluu viitisentoista minuuttia, mukaan lukien taikinan sekoitus, ainesten pilkkominen ja jauhelihan maustaminen. Sen puolituntisen kun pannari kypsyy uunissa ehtii vaikka laittaa pyykkikoneen laulamaan tai mitä ikinä mieleen juolahtaakaan – tätä kun ei tarvitse mitenkään kytätä. Pannari maistuu myös kylmänä tai mikrotettuna, ja on helppo ottaa vaikka evääksi.
Myös hävikkiversio on helppo rakentaa esimerkiksi jauhelihakastikkeen jämien pohjalta. Osan maidosta voi myös korvata vanhoilla kermapurkkien pohjalle jääneillä liruilla, ja tomaattien sijaan voi kokeilla esimerkiksi raastettua porkkanaa tai kuutioitua paprikaa. The sky is the limit tämän arkiherkun kanssa.

Jauhelihapannari (pellillinen)

6 dl maitoa
3 kananmunaa
3 dl spelttijauhoa
1 tl suolaa
½ dl oliivöljyä (tai voisulaa)

400 g jauhelihaa
1 rkl punaista currytahnaa
1 tl paprikajauhetta
1 tl chilijauhetta
1 tl cayennepippuria
1 tl suolaa (lisää maun mukaan)
muutama pyöräytys mustapippuria myllystä

4 kevätsipulia varsineen
2 tomaattia

Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.

Sekoita maito, munat, jauhot ja suola kulhossa. Anna turvota sen aikaa kun valmistat täytteen. Lisää lopuksi oliiviöljy ja sekoita hyvin.

Ruskista jauheliha pannulla kahdessa erässä, niin että se ruskistuu kunnolla. Mausta currytahnalla ja mausteilla maun mukaan. Sirrä sivuun. Hienonna kevätsipulit ja kuutioi tomaatit, lisää pannulle jauhelihan joukkoon ja sekoita.

Levitä jauhelihatäyte tasaisesti leivinpaperille uunipellille. Kaada pannukakkutaikina sen päälle. Järjestele täytettä tarvittaessa puulastalla. Paista pannaria uunissa keskitasolla noin 30-35 minuuttia kunnes pannari on kypsää. Tarjoa vihersalaatin kera. Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.