Himokokkaajan ei-niin-salaiset tunnustukset

Kukkakaalipakorat

Kukkakaaliohjeita on nyt alkusyksystä ollut tosi paljon kukkakaalitalkoiden ansiosta, mutta aina mahtuu yksi lisää etenkin jos se on näin herkullinen! Ostin taannoin kikhernejauhoja osana gluteenittomia/vegaanisia leipomuskokeilujani, ja päätin lopulta tarttua tuumasta toimeen ja testata sitä käytännössä. Näin syntyivät kukkakaalipakorat. 

Olin ostanut kukkakaalin jo pari päivää sitten, ja sen lehdet olivat sen verran nahistuneet, etten tällä kertaa lähtenyt friteeraamaan niitä, tuoreempien kukkakaalien haltijat – kokeilkaa! Pakorat on siitä kiva ruokalaji, että siihen voi käyttää mitä tahansa kasviksia. Taikinaan voi myös käyttää oikeastaan mitä vain nestettä, kikhernejauho itsessään on maukasta, mutta oluesta saa hauskaa lisätwistiä.

Nämä sattuvat olemaan vegaanisia, mutta maistuvat varmasti paatuneimmallekin lihansyöjälle. Tämä on testattu meidän perheen virallisella äijäruokailijalla, katujen kasvatti Baltazar kun yleensä kelpuuttaa vain lihan ja maitotuotteet, ja räkii vihannekset lattialle. Vahva suositus siis kaikille ruokavaliolle, gluteenitonta olutta löytyy esim Kukolta. 

Kukkakaalipakorat

keskikokoinen kukkakaali
2 dl kikhernejauhoa
1 tl jeeraa
1 tl chilihiutaleita
1 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
2 dl olutta tai vichyä

öljyä uppopaistamiseen

srirachaa
korianteria

Sekoita kuivat aineet kulhossa, lisää neste ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Paloittele kukkakaali kukinnoiksi, leikkaa suurimmat puoliksi. Pyörittele kukkakaalit taikinassa.

Kuumenna öljy pienessä kattilassa (tai rasvakeittimessä), friteeraa taikinoituja kaaleja pari minuuttia kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita, mutta niissä on vielä purutuntumaa. Tarjoa heti srirachan, korianterin ja raitan kanssa. Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.