Himokokkaajan ei-niin-salaiset tunnustukset

Wine and Dine: Olo Garden & Barin Blogger’s Dinner

Kun sähköpostiin kilahti kesällä kutsu Olo Garden & Barin Blogger’s Dinnerille*, saatoin vähän innostua. Paitsi että se tarkoitti että olen ihan oikea Bloggaaja, jonka juttuja lukee joku muukin kuin äiti – kuten julistin Poikaystävälle ja melkein kenelle tahansa joka suostui kuuntelemaan – Olo on yksi niitä Must Go -mestoja, jotka on syystä tai toisesta jäänyt toistaiseksi kokeilematta.

Pohjoisespalla sijaitseva Olohan on yksi Michelin-taivaan harvoista suomalaistähdistä, mutta jotenkin sitä on aina odottanut jotain superspesiaalia tilannetta, jotta sinne voisi varata pöydän. Hölmöä ehkä, ainakin näin jälkikäteen ajateltuna. Olo Garden puolestaan on Olon Helenankadun puolella sijaitseva, katetulle sisäpihalle alkuvuodesta avattu pikkusisar, joka on hieman isosisarustaan rennompi. Itselläni ei sitä vertailukohtaa Oloon ole, mutta Garden iski ainakin! Sateisesta syyskuun illasta huolimatta Gardenissa tuntui olevan valoisaa ja avaraa – suorastaan urbaanin  puutarhamaista, kuten nimikin vihjaa.

Ilta osui vähän hankalaan saumaan, koska taidenäyttelyjärjestelyt oli kuumimmillaan, mutta a) missään nimessä en olisi jättänyt tätä väliin ja b) oli ihanaa saada yksi hengähdysilta kiireen keskelle. Alkuun ehkä vähän jännitti, ainakin sen verran että alkuun tarjotusta karviaisdrinkistä ei jäänyt puhelimeen yhtään onnistunutta kuvaa. Totesin myös jälkikäteen hölöttäneeni niin innostuneesti bloggaajakollegoiden kanssa, ettei miljöökuvia ollut tullut napsittua ollenkaan. Oh well, siinäpä vielä yksi syy mennä käymään uudemman kerran.

Ja oli aivan MIELETTÖMÄN kiva tutustua ihaniin bloggarikollegoihin (ja pariin blogiesikuvaan!) ja nähdä tuttuja ja vähän tuntemattomampia kasvoja eri Insta-feedeistä. Vähän koirapuistofiilis siinä tuli kyllä – samalla tavalla kuin koirapuistossa tietää vain koirien nimet, niin bloggaritapahtuman ensikertalaisena tunnistin joitain tyyppejä vasta bloginimen perusteella.

Alkuun nautimme keittiön tervehdyksensä sykähdyttävänpunaisen hibiscus-sitruunateen sitruunaverbenaöljyllä, johon said itse murustella kuivattua sitruunaverbenaa muistikirjan välistä.

Sitten pöytään kannettiin Olon lepuskaa perinteisellä munavoilla ja poronverikreemillä, ja täytyy sanoa että jo ihan pelkästään sen lepuskan takia kannattaa mennä Oloon. Lepuska on perunaan leivottu rieskatyyppinen leipänen, ja se oli täydellisen herkullinen ja ihanan rasvainen. Poronverikreemi vähän jännitti, mutta maistui hyvältä, enkä oikein osannut päättää sen ja munavoin välillä, eli söin sitten molempia. Aika paljon.

Alkupala tarjoiltiin hauskasti salaatinlehden alla, joten sen kuvaaminen tuotti hieman päänvaivaa. Vanhana vuohenjuustosalaatin superkuluttajana tykkäsin tosi paljon tästä leikittelevästä versiosta, jossa salaatinlehden alta löytyi muun muassa Saloniemen vuohenjuustoa, salaattipyrettä (!!) mehustettua tomaattia,  mantelia, mansikkaa ja balsamicogeeliä. Nam!

Pääruuan lisuke eli chimichurrilla maustettu, friteerattu kukkakaali sai aikaan pienimuotoisen villiintymisen. Se oli vaan niin HYVÄÄ. Kukkakaalin kanssa tarjottiin hiillostettua, sokeri-suolattua siikaa ja aivan törkeän hyvää misolla maustettu voi-valkoviinikastiketta. Harkitsin oikeasti hetken lautasen nuolemista mutta en sitten kehdannut. Vähän harmittaa näin jälkikäteen. Siian kanssa tarjottiin trendikkäästi punaviiniä, ja Jülg Spätburgunder sopikin siika-annokseen loistavasti.

Täytyy parittaa näitä kotonakin, ja ehkä samalla yrittää kopioida myös se kukkakaali. Illallisen kanssa tarjottujen viinien hommaaminen muuten onnistuu kätevästi Bottlescouts– verkkokaupasta, josta voi tilata viinit joko kotiovelle tai noutaa ne myymälästä. Minimitilaus on laatikollinen, mutta kuuden pullon joukkoon voi valita eri viinejä, mikäli ei rakastu tulisesti juuri siihen yhteen ja ainoaan viiniin.

Jälkiruualle siirryimme Olon kompleksin kolmanteen alueeseen Creative Kitcheniin, joka on vielä astetta spesiaalimpi tapa kokea Olo. Intiimissä ravintolassa on rajatusti asiakaspaikkoja, ja siellä pääsee seuraamaan annosten valmistumista ja juttelemaan kokkien kanssa. Creative Kitchenin puoli on auki perjantaisin ja lauantaisin klo 19-20 alkaviin varauksiin sekä yksityistilaisuuksiin muina aikoina. Creative Kitchenin Matka-menu valittiin myös just syyskuun alussa vuoden 2017 parhaaksi ruokamatkailutuotteeksi.

Jälkiruoka oli sopiva sekoitus makeaa, suolaista ja raikasta, sankarinaan maitosuklaaganache sekä sen parhaat ystävät manteli-seesaminsiemenpraline, suolakaramelli, vadelma ja sitruunaruoholla maustettua crème anglaise.

Jälkkärin päälle nautimme vielä juustoja ja Olon baarimestari Paula Lundellin loihtimia jälkkäridrinkkejä (punajuuri-portviini-cocktail, anyone?!!).

Olo Gardenissa voi nauttia joko neljän tai kuuden ruokalajin yllätysmenun (57/75e) tai tilata annoksia listalta. Esim ekstralepuskan tilaaminen onnistuu, ja friteerattu kukkakaali ja misokastike näyttäisi löytyvän menulta myös! Lämmin suositus Olo Gardenille paitsi ruuasta, myös viihtyisästä miljööstä, Instagram-ystävällisestä luonnonvalosta ja aidon mukavasta henkilökunnasta.

Illallisen kanssa tarjotut viinit:
Sylvaner Midelberg Alsace 2016
Jülg Spätburgunder 2014
Damana Verdejo 2016
Damana 5 Ribera del Duero 2015
Sauska Late Harvest Cuvée 2015

*illallisen tarjosi Olo GardenJätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.