Himokokkaajan ei-niin-salaiset tunnustukset

Vegaaniset juuresnachot härkiksellä ja mustapavuilla

Heinäkuussa  ruokablogeissa kohistiin perunanachoista, mutta se trendi jäi meidän huushollissa kokeilematta. Se tuli kuitenkin mieleen ruokakaupassa, kun löysin kotimaista sokerimaissia ja halusin tehdä nachoja. Perunoiden sijaan kaupasta tarttui mukaan nauriita ja iso luomupalsternakka, joten juuresnachot – it is a thing, right?

Juuresnachot tarjotaan paahdetun maissin, pico de gallon, guacamolen, härkiksen, mustapapujen, kaura fraichen ja juustokastikkeen kanssa. Hannan sopassa on ihan mahtava vegaanisen juustokastikkeen resepti, jota kannattaa ehdottomasti testata. Sekaanit voi kätevästi oikaista sekoittamalla kokonaisen hienonnetun chilin sekä tujauksen cayennepippuria ja juustokuminaa Koskenlaskija cheddarin sekaan.

Yksi meidän sekaanien väärinkäsityksistä on, että vegaaninen ruoka on tylsää ja mautonta, mutta tämä on taas hyvä muistutus siitä, että pienellä kikkailulla saa tehtyä ruokaa, josta ei edes huomaa sen olevan vegaanista. Tässä versiossa on esimerkiksi huomattavasti enemmän proteiinia kuin vastaavassa jauhelihaversiossa, ja jos edes puolet maissilastuista korvaa juuresnachoilla, niin kevennystäkin tapahtuu jo paljon.

Juuresnachot

3 keskikokoista naurista
1 iso palsternakka (300 g)
2 tl juustokuminaa
1 tl chilijauhetta
1/2 tl cayennepippuria
1 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
2 rkl rypsiöljyä

1 pkt härkistä
1 prk käyttövalmiita mustapapuja
1 tl juustokuminaa
1 tl chilijauhetta
1/2 tl cayennepippuria

lisäksi
guacamolea
pico de galloa tai salsaa
juustokastiketta
(kaura)ranskankermaa
paahdettua maissia
maissilastuja
jäävuorisalaattia
korianteria

Esilämmitä uuni 250 asteeseen. Pese juurekset huolellisesti ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi veitsellä tai juustohöylällä. Sekoita mausteet keskenään ja pyörittele juuresviipaleet niissä. Lisää öljy ja levitä juurekset leivinpaperoidulle uunipellille. Paahda juureksia 20-30 minuuttia kunnes ne ovat saaneet väriä.

Kun juurekset paahtuvat uunissa, valmistele muut lisukkeet. Tee lopuksi härkisseos. Kuumenna tilkka öljyä paistinpannulla, lämmitä härkis ja mustapavut pannulla, mausta chilillä, juustokuminalla ja cayennella.

Levitä härkis ja osa juustokastikkeesta (sekä halutessasi maissilastuja) nachojen päälle, anna paahtua uunissa vielä 5 minuuttia. Tarjoa lisukkeiden kanssa ja nauti!Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.