Himokokkaajan ei-niin-salaiset tunnustukset

Vihreä curry kanalla 

Kun olin töissä Vallilassa, yksi suosikkilounaspaikkojani oli kiinalainen Happy Garden. Söin siellä aina joko thaimaalaistyyppistä vihreää tai panang curry kanaa, koska se poikkesi keskiverto pikakiinalaisesta hyvällä tavalla. Nyt kun olen töissä Espoossa, currykiintiöni on hiponut punaista jo hetken, ja söpöt kotimaiset kiinankaalit vihannesosastolla huutelivat just sellaisia asioita, joita halusin kuulla.

Ja täytyy sanoa, että se on aina kyllä tosi kivaa huomata miten helposti ja nopeasti saa hyvää ruokaa. Viime viikonloppu oli edelleen superhektinen, sillä vietin sen paitsi taidenäyttelyhommissa, myös koirien yksinhuoltajana. Niinpä söin vähän miten sattuu ja lähinnä jogurttia, eli tänään oli kiva pitkästä aikaa käydä kaupassa ja tehdä oikeaa ruokaa.

Tuntuu, että en ole pitkään aikaan tehnyt tavallista arkiruokaa, vaan viime aikoina on tullut kokkailtua lähinnä blogiruokaa. Tiedättehän, jotain uutta tai kekseliästä tai kikkailevaa, jonka voi postata ja sitten taputtaa itseään selkään kun tuli tehtyä jotain erilaista. Perusruoka on kuitenkin niin hyvää, että täytyy taas yrittää tehdä sitäkin välillä. 

Vihreä curry kanalla

1 pkt (600 g) broilerin sisäfileetä
3 rkl öljyä
1 rkl vihreää currytahnaa
5 cm pala inkivääriä, raastettuna
4 valkosipulinkynttä, ohuina siivuina
1 tlk (400 g) kookosmaitoa
2 rkl kalakastiketta
1 kanafondi
2 limen mehu
1 parsakaalin pää
3 eriväristä paprikaa
1 pieni kiinankaali
1/2 keskivahva chili

nuudeleita

korianteria
ituja
kevätsipulin vartta

Kuumenna öljy pannulla ja lisää siihen currytahna, valkosipuli ja inkivääri. Kuullota pari minuuttia ja lisää pannulle kanat. Ruskista sisäfileet kunnaltakin puolelta ja kaada pannulle kookosmaito, kalakastike ja kanafondi. Anna kypsyä keskilämmöllä noin 5 minuuttia.

Valmistele sillä aikaa nuudelit: kiehauta reilusti vettä ja kaada se nuudeleiden päälle kattilaan 3 minuutiksi. Kaada vesi pois ja huuhtele nuudelit kylmällä vedellä.

Pilko parsakaali, paprikat ja kiinankaali reiluiksi suupaloiksi. Lisää kiinankaali ja parsakaali pannulle ja kypsennä pari minuuttia, lisää sitten paprikat ja pilkottu chili ja käännä levy pois päältä. Älä kypsennä liikaa, parsakaalin tulisi olla tumman vihreää ja vihanneksissa saa olla edelleen kivasti purutuntumaa. Sekoita curry ja tarkasta maku. Lisää kalakastiketta, chiliä tai limeä maun mukaan.

Nosta kulhon pohjalle nuudeleita, sitten currya ja lopuksi koristele korianterilla, kevätsipulin varsilla ja iduilla. Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.