Himokokkaajan ei-niin-salaiset tunnustukset

Helpot ja nopeat kana-quesadillat

Aika-ajoin muhun iskee reseptiblokki, eli mieleen ei tule mitään kokattavaa saati blogattavaa. Silloin päädyn (yleensä nälkäisenä) kauppaan hortoilemaan hyllyjen väliin ja turhautumaan omaan päättämättömyyteeni. Poikaystävältä on yleensä ihan turha kysyä, hän toivoo yleensä makaronilaatikkoa. 

Näitä tilanteita varten on onneksi olemassa kasa luottoreseptejä, jotka on aina yhtä hyviä. Kana-quesadillat on juuri tällainen resepti. Jos täytteeseen käyttää grillattuja broilerinreisiä, valmista tulee alle vartissa.

Meksikolainen keittiö on yksi mun kaikkien aikojen suosikkeja. Kotona syödyt tortillat (tai oikeaoppisesti fajitas) olivat ystäväni-kirja-ajan lempiruoka, ja Taqueria El Rey sekä Patrona ovat aina varmoja valintoja – hyvää meksikolaista ruokaa tekee aina mieli. Nyt, kun Poikaystäväkin on siedätetty tuoreeseen korianteriin varsin hyvin, kotonakin voi hyvillä mielin tehdä autenttisen oloista safkaa.


Kana-quesadillat (4 kpl)

8 vehnätortillaa
2 grillattua kanankoipea
1 lime
1 tl juustokuminaa
1 tl paprikajauhetta
1 tl chilijauhetta
1 vihreä paprika
1 punainen chili
1/2 dl maustamatonta jogurttia
2 dl cheddaria raastettuna

Revi broileri pieniksi paloiksi, kuutioi paprika ja hienonna chili. Sekoita kaikki aineet juustoa lukuun ottamatta kulhossa.

Kuumenna pannu keskilämmöllä. Aseta yksi tortilla pannulle, ripottele sen päälle juustoraastetta. Levitä päälle neljäsosa täytteestä ja ripottele päälle juustoa. Laita päällimmäiseksi toinen tortilla ja painele kevyesti. Paahda kannen alla pari minuuttia. 

Käännä quesadilla lastan ja kannen avulla, paahda toiselta puolelta vielä pari minuuttia kunnes juusto on sulanut ja tortilla ovat rapeita ja kullanruskeita. Leikkaa valmis quesadilla kuudeksi sektoriksi ja tarjoa quacamolen ja papusalaatin kanssa. Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.